A- A+
Τράπεζες: Εξυπηρέτηση μέσω video - κλήσης - Για ποιους και σε ποιες τράπεζες είναι διαθέσιμη

Το video banking έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, καθώς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας όλες οι μεγάλες τράπεζες ενεργοποίησαν την υπηρεσία, τουλάχιστον για ένα μέρος του πελατολογίου τους.

Με τον τρόπο αυτό οι δικαιούχοι της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον τραπεζικό σύμβουλο εξ αποστάσεως και με ασφάλεια από το χώρο τους και να συζητήσουν μαζί του σαν να βρίσκονταν σε κατάστημα.

Επιπλέον, σε κάποιες τράπεζες επιτρέπεται ακόμη και η εκτέλεση συναλλαγών / εργασιών, καθώς έχει υιοθετηθεί η ψηφιακή υπογραφή, ενώ είναι δυνατή και η ανταλλαγή αρχείων, ώστε να μην χρειάζεται η προσκόμησή τους σε κατάστημα.

Οι υπηρεσίες ανά τράπεζα

Ανάλογα με την τράπεζα οι πελάτες όλων ή συγκεκρκιμένων κατηγοριών μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω video-κλήσης.

Αναλυτικότερα, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη ως εξής:

Alpha Bank

Δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της, ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις,  να επικοινωνήσουν μέσω βίντεο με σύμβουλο της τράπεζας.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στη νέα εφαρμογή MyAlpha Ραντεβού και να επιλέξουν αυτόν τον τρόπο εξυπηρέτησης από εκπρόσωπο συγκεκριμένου καταστήματος.

Στη συνέχεια θα τους καλέσει ο εκπρόσωπος της τράπεζας για να συνεννοηθούν για τα περαιτέρω.

Ειδικά για τους πελάτες τους personal banking, το ραντεβού μπορεί να κανονιστεί και απευθείας με τον προσωπικό τους σύμβουλο, με τηλεφωνική κλήση.


Eurobank

Προσφέρει την υπηρεσία video banking είτε σε πελάτες του personal banking και σε επιχειρήσεις επαγγελματίες.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται απαραιτήτως ραντεβού. Ο πελάτης εισέρχεται στην υπηρεσία e-banking και εφόσον είναι εργάσιμη ημέρα και ώρα επικοινωνεί απευθείας με την υπηρεσία video banking.

Αν ο σύμβουλός του είναι διαθέσιμος εξυπηρετείται απευθείας ή μπορεί να κλείσει ραντεβού για άλλη ώρα.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας μεταφέρονται στο video banking και δεν έχουν προσωπικό σύμβουλο στο κατάστημα.

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν δια ζώσης εφόσον χρειάζεται. Πχ. για να βάλουν υπογραφές σε έντυπα ή να ρωτήσουν κάτι.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη με chat και email τις καθημερινές 09:00-17:00.


Τράπεζα Πειραιώς

Προσφέρει την υπηρεσία video banking σε πελάτες του personal banking προς το παρόν.

Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μέσω ζωντανής (video conference), διαδικτυακής (web chat) ή τηλεφωνικής (web audio) συνομιλίας με εξειδικευμένο στέλεχος και να εξυπηρετείστε άμεσα και με ασφάλεια για τις τραπεζικές σας ανάγκες.

Για να κάνετε χρήση της υπηρεσίας πρέπει να είστε πελάτης του Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς και εγγεγραμμένος στη winbank.

Μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε μέσω του εικονιδίου Online support, το οποίο εμφανίζεται στην αρχική σελίδα στο κάτω μέρος της οθόνης της winbank.

Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με στέλεχος της εξειδικευμένης ομάδας τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του Personal Banking μέσω ζωντανής συνομιλίας (video conference) με εκπρόσωπο, διαδικτυακής (web chat), ή τηλεφωνικής συνομιλίας (web audio) για:

- Καθοδήγηση για τις συναλλαγές σας στη winbank και περιήγηση στις δυνατότητες που αυτή σας προσφέρει

- Διαδραστική παρουσίαση των υπηρεσιών

-Συμπλήρωση αιτήσεων, για συγκεκριμένα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες

- Ανταλλαγή αρχείων

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη τις ακόλουθες ώρες:

  • Video- Audio: Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 με 23:00
  • Chat: Δευτέρα - Κυριακή 08:00 με 23:00