A- A+
Ποιοι Έλληνες δικαιούνται τα 1.200 δολάρια του Τραμπ - Έκτακτο βοήθημα και στη χώρα μας

Το επίδομα των 1.200 δολαρίων που έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση σε 120.000 Έλληνες που μένουν στη χώρα μας και έχουν και την αμερικανική υπηκοότητα.

Ειδικότερα, όλοι οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του πόσα έτη λείπουν από τις ΗΠΑ και ανεξάρτητα του εάν έχουν και ελληνική υπηκοότητα, δικαιούνται του έκτακτου βοηθήματος που θεσμοθέτησε ο Πρόεδρος Τράμπ.

Το βοήθημα αυτό ανέρχεται στο ποσό των 1.200 δολαρίων ΗΠΑ και αποστέλλεται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απ’ ευθείας στους δικαιούχους, ανεξαρτήτως του εάν είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους για εμπρόθεσμη φορολογική δήλωση.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 120.000 Έλληνες που έχουν και την Αμερικανική υπηκοότητα και διαμένουν στην Ελλάδα μπορούν να ωφεληθούν από αυτήν την παροχή.

Η διαδικασία για το επίδομα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center και να καταθέσουν την αίτηση για την λήψη του βοηθήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Σημειώνεται πως όσοι λαμβάνουν σύνταξη από το αμερικανικό δημόσιο δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Το ποσό των 1.200 δολαρίων θα πιστωθεί τις επόμενες ημέρες στο λογαριασμό τους.

Τα χρήματα θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ, εφ’ όσον υπάρχει, άλλως θα ταχυδρομηθούν στις διευθύνσεις των δικαιούχων επιταγές του Αμερικανικού Δημοσίου.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι πρόβλημα με αυτήν την διαδικασία μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο βοηθείας του παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είτε με μήνυμα στο info@republicansoverseas.gr, είτε τηλεφωνικά στο 690-9914381 Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00-16:00.