A- A+
Ποιες συναλλαγές παραμένουν απαγορευμένες στο τραπεζικό γκισέ - Με μάσκα από 4/8 όλοι

Συνεχίζουν οι τράπεζες να μην εκτελούν συγκεκριμένες συναλλαγές στα καταστήματά τους, με φυσική παρουσία του πελάτη, ενώ πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Επειδή πολλά γράφονται τις τελευταίες ώρες σε διάφορες ιστοσελίδες ότι πρόκειται για νέα μέτρα, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως πρόκειται για τους ίδιους περιορισμούς που ισχύουν από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς το είδος των εργασιών που δεν επιτρέπονται.

Η μόνη διαφορά είναι ότι οι πελάτες θα πρέπει πλέον να εισέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα εντός των τραπεζικών μονάδων.

Οι απαγορευμένες συναλλαγές

Από την άλλη η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι νεωτέρας οι παρακάτω περιορισμοί στις συναλλαγές στο γκισέ:

- Αναλήψεις μετρητών έως €400

Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα  πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

- Καταθέσεις μετρητών έως €1.000

Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα  πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

- Πληρωμές λογαριασμών

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ.

Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

- Ενημερώσεις λογαριασμών

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΤ.

Επιπλέον, παρακαλεί τους πελάτες των τραπεζών «να περιορίσουν τις επισκέψεις στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε  α) να διαθέτετε  προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».