A- A+
Ποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα λάβουν ειδικό επίδομα έως 533 ευρώ το Μάιο

Και το Μάιο θα συνεχιστεί η χορήγηση του επιδόματος ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που πλήττονται από την τρέχουσα κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του βοηθήματος για 45 ημέρες διαμορφώνεται σε 800 ευρώ. Ως εκ τούτου η μηνιαία στήριξη ανέρχται σε 533 ευρώ.

Αυτό είναι το μέγιστο ποσό του επιδόματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι το Μάιο. Ποιοι είναι όμως αυτοί.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών θα επιδοτηθούν οι εξής:

  • Επιχειρήσεις

Όσες επιχειρήσεις, πλην των ΑΕ, πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού ή έκλεισαν για κάποια περίοδο με εντολή δημόσιας αρχής, θα λάβουν το επίδομα των 533 ευρώ.

Αρκεί να μην απασχολούν πάνω από 20 άτομα. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις που δεν απασσχολούν εργαζομένους.

  • Επαγγελματίες

Τα ίδια ισχύουν και για τις ατοιμικές επιχειρήσεις, δηλαδή όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες με ΚΑΔ που έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής ή πλήττεται από την κρίση.

Και αυτοί θα λάβουν 533 ευρώ για τον Μάιο.

  • Εργαζόμενοι

Για να λάβουν οι εργαζόμενοι επίδομα για το Μάιο, θα πρέπει η σύμβασή τους να τελεί σε αναστολή.

Ειδικότερα, θα λάβουν την αναλογία του επιδόματος των 533 ευρώ για το διάστημα που δεν εργάζονταν.

Έτσι, πχ. κάποιος που είναι σε αναστολή όλο το μήνα θα λάβει 533 ευρώ, κάποιος που είναι 15 ημέρες, τα μισά, κάποιος που είναι 10 ημέρες το 1/3.

Σημειώνεται ότι ακόμη και οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν έχουν δικαίωμα να θέσουν σε αναστολή ακόμη και για όλο το Μάιο το 40% του προσωπικού τους.