A- A+
Ποιες αεροπορικές εταιρείες προσφέρους δωρεάν αλλαγές στις πτήσεις λόγω κορωνοϊού

Δωρεάν αλλαγές στις πτήσεις προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες για όσους έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους και θέλουν να ταξιδέψουν σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μία πολιτική δωρεάν αλλαγών στις κρατήσεις, ανεξάρτητα από τον τύπο του εισιτηρίου, που ενεργοποιήθηκε λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Πρόκειται για τις εξής αεροπορικές εταιρείες:

  • Lufthansa
  • SWISS
  • Austrian Airlines
  • Brussels Airlines
  • Air Dolomiti

Όσοι έχουν κάνει κράτηση έως και 5 Μαρτίου και όσοι θα κάνουν νέα κράτηση τις 31 Μαρτίου 2020, μπορούν να επανεκδίδουν τα εισιτήρια με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς κάποια χρέωση.

Το ίδιο ισχύει και για κρατήσεις πριν τις 5 Μαρτίου, αλλά με ημερομηνία ταξιδιού έως και τις 30 Απριλίου 2020.

Οι επιβάτες μπορούν να επανεκδίδουν τα εισιτήριά τους με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 χωρίς καμία χρέωση, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά.

Ωστόσο, τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού πρέπει να είναι ίδια. Αν ο αρχικός ναύλος δεν είναι πλέον διαθέσιμος, θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά και η επανέκδοση πρέπει να γίνει πριν από την αρχική ημερομηνία ταξιδιού.

  • Aegean Airlines

Από τις 23 Φεβρουαρίου 2020 έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες της που ταξιδεύουν έως 20 Μαρτίου 2020, να μεταθέσουν το εισιτήριο τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία (ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού έως 20 Οκτωβρίου 2020), χωρίς τέλη αλλαγής (rebooking fees).

Τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού πρέπει να είναι ίδια και να υπάρχει διαθεσιμότητα για τον ίδιο τύπο εισιτηρίου.

Διαφορετικά, πληρώνετε τη διαφορά.