A- A+
Περισσότερα από 1.200 πακέτα τηλεφωνίας στην αγορά - Πονοκέφαλος για συνδρομητές

Ούτε 10, ούτε 20, ούτε καν 50. Συνολικά σήμερα στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά οι εταιρείες προσφέρουν περισσότερα από 1.200 διαφορετκά πακέτα στους συνδρομητές τους.

Το στοιχείο αποκάλυψε μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δημήτρης Βαρουτάς, αναδεικνύοντας τη δυσκολία σύγκρισης των προϊόντων και επιλογής του συμφερότερου πακέτου.

Όπως είπε, οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με περίπου 1.200 πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οι συνδυασμοί των οποίων καταλήγουν σε μερικές χιλιάδες επιλογές.

Και εξήγησε ότι τα συνδυαστικά πακέτα χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά και ότι η τάση αυτή θα ενισχυθεί στο μέλλον.

«Θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στη συλλογή των στοιχείων και στη μελέτη των τιμολογίων από πλευράς του ρυθμιστή», τόνισε ο κ. Βαρουτάς.

Πρόσθεσε επίσης ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για τις πολυμεσικές υπηρεσίες, τα γνωστά «πενταψήφια» νούμερα που συχνά εφαρμόζουν υπέρογκες χρεώσεις στους καταναλωτές, χωρίς μάλιστα οι τελευταίοι να είναι ενήμεροι.