A- A+
Παράταση έως τη Δευτέρα για τα τέλη ΙΧ - Πολλοί την πάτησαν και χρεώθηκαν το πρόστιμο

Τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμα έως τη Δευτέρα 1 Μαρτίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς αρκετοί νόμιζαν ότι η προθεσμία ήταν η 28η Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, δεν ήταν λίγοι οι φορολογούμενοι που ανέβαλαν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο, αλλά διαπίστωσαν ότι η προθεσμία είχε λήξει.

Κι αυτό διότι η πληρωμή έπρεπε να γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Μπαίνοντας λοιπόν το Σάββατο στο λογαριασμό τους στο myCar διαπίστωσαν ότι τους είχε επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο σε περίπτωση καθυστέρησης, που ισοδυναμεί με το 100% των τελών.

Παράταση 3 ημέρων

Ο αριθμός των φορολογούμενων που την πάτησαν με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως είναι μεγάλος, αναγκάζοντας το υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, δίνει παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021 μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων.

Ως εκ τούτου, σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν το Σάββατο 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

ADVERTISEMENT

Μέχρι τι ώρα μπορούν να πληρωθούν

Στο πλαίσιο της νέας παράτασης που δόθηκε, σημειώνεται ότι για να θεωρείται εμπρόθεσμη η εξόφληση θα πρέπει να γίνει μέχρι μία συγκεκριμένη ώρα έως την 1η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, για να θεωρείται ότι πληρώθηκε στην ώρα της η οφειλή, δεν θα πρέπει να εκτελεστεί ανά τράπεζα μετα:τις:

  • Alpha Bank: 10 το βράδυ
  • Eurobank: 5 το απόγευμα
  • Εθνική Τράπεζα: 12 το βράδυ
  • Τράπεζα Πειραιώς: 6 το απόγευμα

Από εκεί και πέρα, όσοι διαθέτουν πιστωτικές κάρτες με επαρκή όρια μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε έως 12 άτοκες δόσεις.