A- A+
Παράταση έως 9/6 στις αιτήσεις για την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων

Έως και τις 9 Ιουνίου παρέτεινε το υπουργείο Ανάπτυξης την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης δανείων «Γέφυρα ΙΙ».

Η σχετική προθεσμία έληγε στις 7 Μαϊου, ωστόσο λόγω των αργιών και της ανάγκης όσο το δυνατόν περισσότερα δάνεια στον πρόγραμμα επιδότησης δόσης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η δράση αφορά μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες – επιτηδευματίες, που πλήττονται από την κρίση του Covid-19.

Μάλιστα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων τόσο πράσινα, όσο και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καταγγελμένα ή όχι.

Συνολικά, οι δόσεις των δανείων θα επιδοτούνται για 8 μήνες, από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο, με την καταβολή των δόσεων να καλύπτεται αναδρομικά για το διάστημα μέχρι την εκταμίευση της στήριξης.

ADVERTISEMENT

Το ύψος της επιδότησης

Τα βασικά χαρακτηριστικά της επιδότησης είναι τα εξής:

* Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.

* Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.

* Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το ποσοστό της επιδότησης αρχίζει από 80% μηνιαίως για τους 3 πρώτους μήνες, υποχωρεί στο 70% τους επόμενους 3 και στο 60% τους τελευταίους 2 μήνες.

* Για τα εξυπηρετούμενα δάνεια το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 90% μηνιαίως για τους 3 πρώτους μήνες, υποχωρεί στο 80% τους επόμενους 3 και στο 70% τους τελευταίους 2 μήνες.

ADVERTISEMENT

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας

Όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσιάζονται στους ακόλουθους πίνακες:

(κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)