A- A+
Παράταση έως 15/1 για τα τέλη ΙΧ - Πληρώστε τα ...το Μάρτιο μέσω πιστωτικών

Παράταση έως και τις 15 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Επιβεβαιώθηκαν με αυτόν τον τρόπο οι πληροφορίες για παράταση και εφέτος στην προθεσμία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας που έληγε στις 31/12/2019.

Αν δεν έχετε πληρώσει τα τέλη και διαθέτετε ενεργή πιστωτική κάρτα, μπορείτε να παρατείνετε ακόμη περισσότερο την ημερομηνία εξόφλησης.

Η ημερομηνία κλειδί

Προϋπόθεση για να βγείτε κερδισμένοι είναι η επόμενη ημερομηνία έκδοσης της πιστωτικής σας κάρτας να είναι πριν την εκπνοή της νέας προθεσμίας της 15ης Ιανουαρίου.

Σε αυτήν την περίπτωση, είτε το σύνολο των τελών ή η πρώτη δόση εφόσον επιλέξετε τμηματική καταβολή, θα μετατεθεί έως και 1,50 μήνα αργότερα.

Ειδικά αν έχετε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες, καλό θα ήταν να τσεκάρετε πότε εκδίδεται ο λογαριασμός τους, ώστε να επιλέξετε εκείνη που συμφέρει περισσότερο.

Θα πρέπει να διαλέξετε εκείνη με ημερομηνία έκδοσής προγενέστερη και όσο το δυνατόν πιο κοντά στη νέα προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Παράδειγμα

Αν ο επόμενος λογαριασμός της πιστωτικής σας κάρτας εκδίδεται πριν τις 15 κάθε μήνα, βγαίνετε κερδισμένοι, μεταθέτοντας τη συναλλαγή, εφόσον επιλέξετε να δώσετε την εντολή πληρωμής μετά την έκδοσή του.

Για παράδειγμα, αν ο λογαριασμός εκδοθεί στις 13 Ιανουαρίου και πληρώσετε τα τέλη μετά την έκδοσή του, τότε το σύνολο της πληρωμής ή η πρώτη δόση θα περιληφθεί στο λογαριασμό της 13ης Φεβρουαρίου.

Έτσι, η ημερομηνία εξόφλησης θα μετατεθεί για τις αρχές Μαρτίου έναντι αρχών Φεβρουαρίου.

Φυσικά, εάν ο λογαριασμός της κάρτας σας εκδίδεται μετά την προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας, τότε δεν έχετε λόγο να περιμένετε.

Πληρώστε τα για να ξεμπερδεύετε, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει η ημερομηνία πληρωμής.