A- A+
Παράταση εκπτώσεων για 1 μήνα και έξοδος στα μαγαζιά με νέο SMS - Τα σενάρια

Προ των πυλών καθοριστικών αποφάσεων για τη λειτουργία του βρίσκεται το λιανεμπόριο, με την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του υπό χαλαρούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τα καταστήματα λιανικής να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, εφόσον υπάρξει βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενες 15 ημέρες..

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να απελευθερωθεί η είσοδος στα καταστήματα και παράλληλα με το click away, να είναι δυνατή η υποδοχή πελατών με μόνο περιορισμό το πλαφόν στον αριθμό των πελατών ανά κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η δημιουργία νέου κωδικού που θα αποστέλλεται στο 13033 και θα αφορά αποκλειστικά τις αγορές, το οποίο θα έχει διάρκεια 4 ωρών έναντι 2 ωρών που ίσχυσε παλαιότερα.

Εναλλακτικά θα τεθεί προς χρήση ένας νέος 5ψήφιος αριθμός, που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ.

Παράταση εκπτώσεων

Επιπλέον, έτοιμο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει απόφαση για παράταση των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι χειμερινές εκπτώσεις εκπνέουν στις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο με δεδομένο ότι η αγορά ήταν ουσιαστικά κλειστή, κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί παράταση της περιόδου έως το τέλος Μαρτίου.

Έτσι, όταν ανοίξουν τα καταστήματα κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο, θα είναι δυνατό το ξεστοκάρισμα από τις επιχειρήσεις με την προσφορά χαμηλότερων τιμών.

Σημειώνεται πάντως πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών για την πανδημία, μετά τη σύσκεψή τους αυτήν την εβδομάδα.