A- A+
Παράταση 8 μηνών και εξόφληση σε 24 άτοκες ή 48 έντοκες δόσεις για τα χρέη της πανδημίας

Γαλαντόμο ήταν το υπουργείο Οικονομικών στην παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των οφειλών προς εφορία και Ταμεία που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία.

Όπως ανακοινώθηκε,  φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν πάρει αναστολή από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι και τις 30 Απριλίου πήραν παράταση 8 μηνών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Επιπλέον, μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να τις ρυθμίσεις σε 24 άτοκες ή σε 48 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5% έναντι 12 και 24 δόσεων αντίστοιχα με την προηγούμενη απόφαση.

Αλλαγή ημερομηνίας στο Taxis

Στο πλαίσιο αυτό, στις καρτέλες στο Taxis όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς ΔΟΥ και Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης, θα πάρουν νέα ημερομηνία αποπληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2022.

Οι οφειλές αυτές μετά τη λήξη της παράτασης αναστολής (31/12/2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, το οποίο θα προβλέπει επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5%.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

ADVERTISEMENT

Οι δόσεις του Φεβρουαρίου

Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για:

- Επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους

- Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολ

Η πληρωμή της δόσης αυτής θα προστεθεί στο τέλος της αρχικής ρύθμισης.

Η λίστα των άμεσα πληττόμενων ΚΑΔ είναι η ίδια που ίσχυσε για αναστολή ρυθμισμένων οφειλών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021.

Υπενθυμίζεται ότι για τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, έχει προβλεφθεί, με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.