A- A+
Παράταση 2 μηνών για επιλογή παρόχου ενέργειας στους πρώην των Energa και Hellas Power
Παράταση δύο μηνών δόθηκε από τη ΔΕΗ σε πρώην πελάτες των Energa και Hellas Power για την επιλογή του νέου τους παρόχου. Ποιοι κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης αν δεν υπογράψουν έως τις 24 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι 25kVA έχουν περιθώριο υπογραφής νέου συμβολαίου είτε με τη ΔΕΗ ή με άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας έως και τις 24 Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά, οι οικιακοί καταναλωτές Μέσης Τάσης, καθώς και οι μη οικιακοί καταναλωτές Χαμηλής Τάσης με ισχύ παροχής άνω των 25kVA, θα πρέπει να υπογράψουν το νέο τους συμβόλαιο με κάποιον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 24 Απριλίου.

Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους. Σημειώνεται ότι για την υπογραφή του νέου συμβόλαίου απαιτείται η χορήγηση βεβαίωσης προς τη ΔΕΗ ότι έχει εξοφληθεί το τέλος ακινήτων που αφορά το 2011.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ

Την Τρίτη 24 Απριλίου λήγει η περίοδος των τριών μηνών από την ημερομηνία ανάληψης από τη ΔΕΗ της υπηρεσίας προμήθειας με ηλεκτρικό ρεύμα στους πρώην πελάτες των εταιρειών HELLAS POWER Α.Ε. και ENERGA POWER TRADING Α.Ε., ως Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου.

Ως εκ τούτου, οι πελάτες αυτοί καλούνται να συνάψουν σύμβαση με Προμηθευτή επιλογής τους, το αργότερο μέχρι την προσεχή Τρίτη 24 Απριλίου 2012.

Όσον αφορά στους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι 25kVA, που σήμερα ηλεκτροδοτούνται υπό καθεστώς Τελευταίου Καταφυγίου – και εφόσον δεν συνάψουν Σύμβαση Προμήθειας με Προμηθευτή επιλογής τους – υπάγονται αυτοδίκαια στον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, για μέγιστη διάρκεια δύο (2) μηνών πέραν της 24ης Απριλίου, ρόλο που για το υπόψη διάστημα υποχρεούται να ασκεί η ΔΕΗ.

Σχετικά με τα ανωτέρω η ΔΕΗ υπενθυμίζει τα ακόλουθα:

• Στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 57 του Ν. 4001/2011, η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, ανέλαβε από την 00:01 της 25ης Ιανουαρίου 2012 και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών την προμήθεια ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών HELLAS POWER Α.Ε. και ENERGA POWER TRADING Α.Ε.

• Σε συνέχεια σχετικής ενημερωτικής επιστολής που απέστειλε η ΔΕΗ προς όλους τους καταναλωτές του Τελευταίου Καταφυγίου, επισημαίνεται ότι, οι καταναλωτές Μέσης Τάσης, καθώς και οι μη οικιακοί καταναλωτές Χαμηλής Τάσης με ισχύ παροχής άνω των 25kVA – εφόσον δεν έχουν επιλέξει έγκαιρα Προμηθευτή – διατρέχουν τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεών τους.