A- A+
Παραπλανητικά emails σε πελάτες της Alpha Bank και της Citi - Οδηγός προστασίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing emails) σε χρήστες e-banking της Alpha Bank και της Citibank

Τα μηνύματα αυτά υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από τις δύο τράπεζες και προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε συγκεκριμένη σελίδα προκειμένου να πληκτρολογήσει προσωπικά του στοιχεία.

Οι συστάσεις της Alpha Bank

«Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως αγνοείτε και διαγράφετε αμέσως ''ύποπτα'' μηνύματα που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία, χωρίς να προβαίνετε σε καμία περαιτέρω ενέργεια» αναφέρει η τράπεζα.

Και υπενθυμίζει ότι η Alpha Bank «δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν».

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της Τραπέζης στο 801 11 326 00 00 ή στο 210 326 00 00 από κινητό ή το εξωτερικό.

Τι λέει η Citibank

Συχνά, χρήστες του Διαδικτύου αναφέρουν τη λήψη πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails), τα οποία εμφανίζονται να είναι από τη CITIBANK, αλλά στην πραγματικότητα προέρχονται από άλλες, άγνωστες πηγές.

Τα πλαστά emails συνήθως περιέχουν επισυναπτόμενα αρχεία ή ζητούν προσωπικές πληροφορίες ή και τα δύο.

Τα πλαστά emails μπορεί να παρέχουν πλαστούς συνδέσμους Internet (links), που οδηγούν σε ηλεκτρονικές σελίδες που ομοιάζουν με αυτές της CITIBANK.

Όταν τέτοιου είδους μηνύματα στέλνονται στο όνομά μας, η CITIBANK συνεργάζεται άμεσα με τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας για τη διαλεύκανση του θέματος.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η CITIBANK δεν ζητά ποτέ από τους πελάτες της να παρέχουν ευαίσθητες πληροφορίες με παρόμοιο τρόπο. Δεν θα πρέπει να απαντάτε σε παρόμοια emails.

Δείγμα των emails