A- A+
Πάνω από 1 εκατ. τα ακίνητα που έφυγαν από τη ΔΕΗ - Όφελος ως 40% στο ρεύμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η φυγή πελατών από τη ΔΕΗ, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές έως και 40% και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μερίδιο αγοράς των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας προσεγγίζει πλέον το 14%, με τον αριθμό των πελατών τους να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Το τελευταίο δίμηνο μάλιστα, μετά τις τελευταίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο ρυθμός αποχώρησης από τη δημόσια επιχείρηση έχει αυξηθεί σε περίπου 40.000 πελάτες κάθε μήνα.

Τι κερδίζουν

Το όφελος προκύπτει από τις χαμηλότερες τιμές χρέωσης του ρεύματος, οι οποίες δεν άλλαξαν στον ανταγωνισμό μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Παράλληλα, οι πελάτες των εταιρειών αυτών έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση, καθώς τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, σε αντίθεση με τη ΔΕΗ που για συγκεκριμένες συναλλαγές είναι απαραίτητη η επίσκεψη στο δίκτυό της.

Σημειώνεται πάντως πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο ποια εταιρεία θα επιλέξουν, καθώς τα διαφημιστικά μηνύματα των εταιρειών δεν είναι πάντοτε και τόσο ακριβή.

Συνήθως αναφέρουν ένα ποσοστό, το οποίο δεν αφορά όλους τους πελάτες.

Υπολογίστε το όφελος

Για το λόγο αυτό μπορείτε να βρείτε με ασφάλεια το ετήσιο κέρδος σας, κάνοντας χρήση του εργαλείου σύγκρισης τιμολογίων του energymarket.

Με αυτό θα υπολογίσετε το ετήσιο όφελος που θα έχετε βάση της κατανάλωσής σας από τη μεταφορά στη νέα εταιρεία, ενώ μπορείτε να κάνετε και online αίτηση.

Για παράδειγμα ένα νοικοκυριά που αποτελείται από 4 μέλη και κατοικεί σε ακίνητο έως 100 τ.μ. καταναλώνει κάθε τετράμηνο περί τις 2.800 kWh.

Για το ρεύμα του πληρώνει σήμερα στη ΔΕΗ περί τα 1.010 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόγραμμα στην αγορά που προσφέρει την ίδια κατανάλωση ρεύματος με έκπτωση 43%.

Έτσι, το συνολικό ετήσιο όφελος από την αλλαγή παρόχου ανέρχεται σε περίπου 436 ευρώ.