A- A+
Παγώστε τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου - Πώς γίνεται

Με τις ενεργειακές τιμές να καλπάζουν διεθνώς και να καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου είναι συνεχείς στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χονδρική τιμή της MWh στο ρεύμα ξεπέρασε τα 135 ευρώ τον Σεπτέμβριο από 55 ευρώ στις αρχές του έτους, ενώ στο φυσικό αέριο οι ανατιμήσεις φτάνουν το 200% σε σχέση με το 2020.

Είναι δε πολύ πιθανό οι τιμές αυτές να συνεχίσουν να ενισχύονται ενόψει του χειμώνα, λόγω των αυξημένων αναγκών για θέρμανση.

Τι μπορείτε να κάνετε

Πέραν των μέτρων της κυβέρνησης που θα περιορίσουν τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου την επιβάρυνση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών, μπορείτε και εσείς να συμβάλλετε στη διατήρηση του ενεργειακού σας κόστους σε λογικά επίπεδα.

Η λύση είναι η εξής: Να επιλέξετε προγράμματα σταθερής χρέωσης, ιδανικά όχι μεγάλης διάρκειας, μέχρι να δειτε πώς θα κινηθούν τα τιμολόγια.

Αυτή τη στιγμή διατίθενται στην αγορά προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, που διασφαλίζουν ένα σταθερό κόστος.

Επιπλέον, συμφέρει τις περισσότερες φορές να έχετε κοινό προμηθευτή τόσο για το ρεύμα, όσο και για το φυσικό αέριο, καθώς οι εκπτώσεις σε αυτήν την περίπτωση μεγαλώνουν.

Για να βρείτε το συμφερότερο πρόγραμμα κάντε την αναζήτησή σας, εδώ: