A- A+
Παγίδα σε ΑΤΜ: Έσωσε τους λογαριασμούς του η παρατηρητικότητά του
Η παρατηρητικότητα ενός συναλλασσόμενου έσωσε από τους επίδοξους ληστές τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Πώς είχαν παγιδεύσει το ΑΤΜ και πώς το κατάλαβε ο πελάτης της τράπεζας.

Όπως μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες, ο κάτοχος της κάρτας επισκεύτηκε ΑΤΜ στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων για να προβεί σε ανάληψη.

Ωστόσο, αφού ολοκλήρωσε τη συναλλαγή του, μαζί με την δική του κάρτα ανάληψης, βγήκε από το ΑΤΜ και μια άλλη που αποδείχθηκε «κλώνος».

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που διαπίστωσε ότι στο σημείο υποδοχής των καρτών είχε τοποθετηθεί μία απομίμηση εισόδου με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα, ενώ σε αθέατο σημείο πάνω από το πληκτρολόγιο ήταν τοποθετημένη και μία ψηφιακή μικροκάμερα.

Η απότη

Με τον τρόπο αυτό, οι επιτήδειοι που έκαναν την παρέμβαση θα εξασφάλιζαν τα ψηφιακά δεδομένα και τους αριθμούς PIN ανυποψίαστων πολιτών και θα άρπαζαν τις καταθέσεις τους.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες τοποθέτησαν το μηχανισμό το απόγευμα της Παρασκευής με σκοπό να τον πάρουν το βράδυ της Κυριακής έχοντας στα χέρια τους τα στοιχεία από δεκάδες συναλλαγές.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών της υποκλοπής βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ο μηχανισμός εστάλη στα ειδικά εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα που έχουν αφήσει.