A- A+
Ουρές έξω από τραπεζικά καταστήματα τη Δευτέρα το πρωί - Σε ισχύ ο έλεγχος εισόδου

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τραπεζικά καταστήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα το πρωί της Δευτέρας, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή ο περιορισμός των 5 ατόμων ανά μονάδα.

Σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που δόθηκαν από την κυβέρνηση, θα πρέπει να υπάρχουν έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ ως μέτρα προστασίας.

Κι αυτό έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα το πρωί, παράλληλα με την παροχή αντισηπτικών στις εισόδους των καταστημάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε ορισμένα καταστήματα να παρατηρηθούν ουρές, καθώς υπήρχε αναμονή για την είσοδο σε αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες εργασίες απαιτούν φυσική παρουσία σε καταστήματα.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος αριθμός συναλλαγών που μπορεί να διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά. Δείτε εδώ ποιες είναι

Για αυτές λοιπόν τις συναλλαγές καλό θα ήταν να προτιμάτε τις online υπηρεσίες. Ακόμη κι αν δεν είστε σήμερα εγγεγραμμένοι σε αυτές, μπορείτε να το κάνετε Online χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα. Δείτε εδώ πώς

Εναλλακτικά σχέδια

Σημειώνεται ότι εάν παρατηρηθεί συνωστισμός στα καταστήματα, υπάρχουν και εναλλακτικά μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν.

Ειδικότερα, οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου ώστε να διευκολυνθεί η καταβολή συντάξεων ή η πληρωμή δανείων ή άλλες εργασίες που γίνονται απαραίτητα σε καταστήματα.

Σημειώνεται πάντως ότι δεν αλλάζει προς το παρόν κάτι άλλο, καθώς συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα και μεταξύ αυτών και η τροφοδοσία των ΑΤΜ.