A- A+
Ώρα για επικαιροποίηση στοιχείων στις τράπεζες - Κάντε το σε 1΄ μέσω του gov

Μετά την ολοκλήρωση υποβολής των εφετινών δηλώσεων άνοιξε ο δρόμος για την επικαιροποίηση των στοιχείων σας στις τράπεζες. Πώς γίνεται η διαδικασία online.

Η επικαιροποίηση των στοιχείων σας θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, μετά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων του 2021 πριν λίγες ημέρες, μπορείτε πλέον να προχωρήσετε σε ενημέρωση των στοιχείων σας στις τράπεζες.

Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα συνεργασίας θα γνωρίζει τα πιο πρόσφατα οικονομικά σας στοιχεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη γρήγορη διεκπεραίωση αιτήματων δανειοδότησης.

Επιπλέον, δεν κινδυνεύετε με μπλοκάρισμα του λογαριασμού σας.

Πώς γίνεται online

Πλέον είναι στη διάθεση των πελατών των τραπεζών ένας γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος επικαιροποίησης, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα και χωρίς να χρειάζεται από εσάς το upload των απαραίτητων εγγράφων στο e-banking.

Ο λόγος γίνεται για την εφαρμογή «Συστηθείτε (Know Your Customer – eGov -KYC)», που καθιστά δυνατή, κατόπιν συγκατάθεσή σας, την αυτόματη αποστολή των απαραίτητων στοιχείων σας στις τράπεζες που συνεργάζεστε.

Σε αυτήν την περίπτωση όλα γίνονται αυτόματα, χωρίς καμία εμπλοκή του πελάτη, καθώς η τράπεζα αντλεί απευθείας τα δεδομένα από το gov.gr.

Οδηγός χρήσης

Μέσα από τη σελίδα επικαιροποίησης στοιχείων του e-banking της τράπεζάς σας, επιλέγετε «Επικαιροποίηση Στοιχείων με KYC-Gov» και στη συνέχεια συνδέεστε στην υπηρεσία με τους κωδικούς taxis.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η ακόλουθη σελίδα όπου θα πρέπει να δώσετε τη συγκατάθεσή σας.

Κάντε κλικ για να μεγαλώσει η φωτογραφία

Η μετάβαση στη σελίδα επικαιροποιήσεων

Για να μεταβείτε στην υπηρεσία επικαιροποίησης στοιχείων ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα ανά τράπεζα στο e-banking:

  • Alpha Bank

Κάντε κλικ στην επιλογή ρυθμίσεις στο αριστερό μενού και επιλέξτε τρόπο ταυτοποίησης στην καρτέλα «Online ενημέρωση εγγράφων / επιβεβαίωση στοιχείων».

  • Eurobank

Κάντε κλικ στην επιλογή «Προφίλ» στην αρχική οθόνη, επάνω δεξιά, εκεί που βλέπετε τα αρχικά σας. Επιλέγετε «Προφίλ > Προσωπικές Πληροφορίες» και στη συνέχεια «Προβολή στοιχείων και εξεπεργασία».

  • Εθνική Τράπεζα

Στα δεξιά στο πάνω μέρος της σελίδας δίπλα από το όνομά σας θα δείτε το εικονίδιο των ρυθμίσεων. Κάντε κλικ σε αυτό και στη συνέχεια επιλέξτε «Εμφάνιση Προφίλ».

  • Τράπεζα Πειραιώς

Κάντε κλικ στο όνομά σας που φαίνεται αριστερά στο πάνω μέρος της σελίδας και στη συνέχεια επιλέξτε «Αίτηση Επικαιροποίησης Στοιχείων».