A- A+
Online προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια ως 2% από την γερμανική ProCredit Bank στην Ελλάδα

Υψηλές αποδόσεις που φτάνουν έως και το 2% προσφέρει η ψηφιακή τράπεζα ProCredit Bank μέσω των λογαριασμών προθεσμίας που διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για μία γερμανική τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα περισσότερο από 8 χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες της αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Οι εγγραφές νέων πελατών και το άνοιγμα λογαριασμών γίνονται εξ αποστάσεως, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα, ενώ όλα τα προϊόντα της τράπεζας διατίθενται μέσω e-banking.

Προνομιακές προθεσμιακές καταθέσεις

Η ProCredit Bank προσφέρει αυτήν την περίοδο προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας από 6 έως 24 μήνες με υψηλές αποδόσεις, που φτάνουν έως και το 2%.

Μάλιστα, ισχύει το ίδιο επιτόκιο ακόμη και για πολύ χαμηλά ποσά, καθώς το ελάχιστο όριο για άνοιγμα νέου λογαριασμού προθεσμίας διαμορφώνεται σε 5.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα επιτόκια είναι τα εξής:

- 6μηνη διάρκεια: 1,25%

- 12μηνη διάρκεια: 1,75%

- 24μηνη διάρκεια 2%

Σημειώνεται πάντως πως εάν το υπόλοιπό σας στην τράπεζα είναι τουλάχτον 100.000 ευρώ, η τελική απόδοση μπορεί να διαμορφωθεί, κατόπιν διαπραγμάτευσης, σε υψηλότερα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της κατάθεσης στον τρεχούμενο λογαριασμό σας στην ProCredit Bank.

ADVERTISEMENT

Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Όπως προαναφέρθηκε, το άνοιγμα προθεσμιακής κατάθεσης γίνεται online, με μερικά απλά βήματα:

Βήμα 1

Αποστέλλετε το αίτημά σας στην σελίδα https://procreditbank.gr/gr/gia-idi-te/apotamieutik-logaria-m.

Εκεί συμπληρώνετε το όνομά σας, τον αριθμό του τηλεφώνου σας, τον ΑΦΜ, τα στοιχεία της ταυτότητάς σας και το e-mail σας.


Βήμα 2

Μετά την αποστολή του αιτήματος, η ομάδα της τράπεζας θα επικοινωνήσει μαζί σας για μερικές γρήγορες ερωτήσεις.

Οι αιτήσεις ανοίγματος λογαριασμού υπογράφονται εξ αποστάσεως μέσω gov.gr ή ΚΕΠ.


Βήμα 3

Μετά το άνοιγμά του πρώτου σας λογαριασμού, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προθεσμιακή σας κατάθεση μέσω internet banking.


Βήμα 4

Μεταφέρετε το ποσό που επιθυμείτε από το νέο τρεχούμενο λογαριασμό σας στον προθεσμιακό. Η προθεσμία ξεκινά την ημέρα που θα μεταφερθεί το ποσό στον λογαριασμό.

ADVERTISEMENT

Ποια είναι η ProCredit

Η ProCredit Ελλάδας ανήκει κατά 100% στην ProCredit Holding AG & Co. KGaA, η οποία εδρεύει στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Αυτή είναι η μητρική εταιρεία του αναπτυξιακού ομίλου ProCredit, ο οποίος αποτελείται από εμπορικές τράπεζες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Εκτός από την ισχυρή επιχειρησιακή δράση του ομίλου στην Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη, ο όμιλος ProCredit δραστηριοποιείται επίσης στη Νότια Αμερική και τη Γερμανία.

Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο τμήμα Prime Standard του χρηματιστηρίου αξιών της Φρανκφούρτης.

Οι κύριοι μέτοχοι της ProCredit Holding AG & Co. KGaA περιλαμβάνουν τους στρατηγικούς επενδυτές Zeitinger Invest και ProCredit Staff Invest (το επενδυτικό όχημα για το προσωπικό της ProCredit), την ολλανδική DOEN Participaties BV, την αναπτυξιακή τράπεζα KfW και το IFC (μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας).

Η μητρική εταιρεία, ProCredit Holding AG & Co. KgaA τελεί υπό καθεστώς «επικεφαλής εταιρείας», σύμφωνα με την Γερμανική Τραπεζική Νομοθεσία.

Εποπτεύεται σε ενοποιημένο επίπεδο από την Ομοσπονδιακή Οικονομική Εποπτική Αρχή της Γερμανίας (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) και τη γερμανική Bundesbank.