A- A+
Online δάνειο - εξπρές έως 35.000 ευρώ για επιχειρήσεις από την Εθνική Τράπεζα

Κεφάλαιο κίνησης μπορούν να εξασφαλίσουν εντός 48 ωρών ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις online μέσω του e-banking της Εθνικής Τράπεζας.

Ο λόγος γίνεται για το νέο χρηματοδοτικό προϊόν «Business Δάνειο Εξπρές», που απευθύνεται σε επιχειρήσεις με τουλάχιστον μια κλεισμένη χρήση και τζίρο μέχρι 2.500.000 ευρώ, οι οποίες τηρούν λογαριασμό όψεως στην Εθνική Τράπεζα.

Άμεσα έως 35.000 ευρώ

Το προϊόν αφορά σε χρηματοδότηση με παροχή ορίου υπερανάληψης, ποσού από 6.000 μέχρι €35.000 ευρώ, υπό τη μορφή ανοιχτής πίστωσης.

Δηλαδή η επιχείριση μπορεί να αντλεί ποσά από τον αλληλόχρεο λογαριασμό και όταν τα επιστρέψει έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να τα επαναχρησιμοποιήσει.

Το πρόγραμμα Έχει ετήσια διάρκεια με δυνατότητα ανανέωσης στη λήξη κατόπιν υποβολής αιτήματος.

Αποπληρωμή και επιτόκιο

Η επιτοκιακή επιβάρυνση της πίστωσης προκύπτει από το άθροισμα του επιτοκιακού δείκτη αναφοράς Euribor τριών (3) μηνών (σε περίπτωση αρνητικής τιμής συμφωνείται ίσο με μηδέν), πλέον περιθωρίου.

Το περιθώριο του επιτοκίου προκύπτει βάσει τραπεζικών κριτηρίων, κατόπιν αξιολόγησης του αιτήματος χρηματοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση, υφίσταται η υποχρέωση μηνιαίας καταβολής των αναλογούντων τόκων με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ. Ακόμη και σε περίπτωση που οι μηνιαίοι τόκοι υπολείπονται του εν λόγω ποσού

Τα ετήσια διαχειριστικά και λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στο ποσό των 150 ευρώ, και εισπράττονται κατά την 1η χρήση του ορίου, και σε κάθε ετήσια ανανέωση της πίστωσης.



Πώς κάνετε την αίτηση

Η υποβολή του αιτήματος πιστοδότησης, η ενημέρωση για την εγκριτική απόφαση, η υπογραφή Συμβατικού εγγράφου και η εκταμίευση, πραγματοποιούνται μέσω της Εφαρμογής Ιnternet Banking της Εθνικής Τράπεζας.

Έτσι, δεν απαιτείται φυσική παρουσία σε κατάστημα του Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας.

Σε περίπτωση αίτησης Νομικού Προσώπου θα πρέπει να ενέχεται στο αίτημα ως εγγυητής τουλάχιστον ένας από τους φορείς της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο φορέας που θα συμπεριληφθεί στην αίτηση, πρέπει να συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό τουλάχιστον 20%.

Εγγυητές
 
Σε περίπτωση ύπαρξης εγγυητών, θα πρέπει καθένας από αυτούς ξεχωριστά να δηλώσει online την πρόθεσή του να παράσχει συμβατικά την προσωπική του εγγύηση.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης από όλους τους ενεχόμενους (αιτούντα και τυχόν εγγυητές), πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενός μήνα από την ημερομηνία έναρξης της υποβολής της.
 
Μετά την έγκριση του αιτήματος, όλοι οι ενεχόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην υπογραφή του συμβατικού εγγράφου μέσω της εφαρμογής Internet Banking, με εγκεκριμένη ψηφιακή υπογραφή.
 
H διαδικασία ψηφιακής υπογραφής του συμβατικού εγγράφου από όλους τους ενεχόμενους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα ακυρώνεται.