A- A+
Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα ασφάλισης του ΙΧ σας - Πάρτε online προσφορά
Τη δυνατότητα να μειώσουν το ετήσιο κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας τους έχουν οι καταναλωτές, ακολουθώντας ορισμένους απλούς κανόνες.

Στην ελληνική αγορά παρέχεται πληθώρα ασφαλιστικών προγραμμάτων για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, μέσω των οποίων οι καταναλωτές μπορούν να βρουν αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Πολλές φορές ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων κάνουν σοβαρά λάθη, σε σχέση με το προϊόν που επιλέγουν και τις πληροφορίες που παρέχουν στον ασφαλιστικό τους σύμβουλο, τα οποία ...κοστίζουν.

Οκτώ συμβουλές

Ακολουθώντας οκτώ απλές συμβουλές οι καταναλωτές μπορούν να πετύχουν εξοικονόμηση στον ετήσιο προϋπολογισμό ασφάλισης του οχήματός τους.

Συγκεκριμένα:

1. Προτίμησε μεγαλύτερη διάρκεια

Συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι περίπου 3%-5% πιο χαμηλά.Σύγκρινε τιμές για να βγεις κερδισμένος.

2. Δες αν δικαιούσαι έκπτωση

Δες εάν εμπίπτεις σε μία τις κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση(δημόσιοι υπάλληλοι,ένστολοι,άνεργοι).Κάποιες ασφαλιστικές προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και 25% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

3. Αύξησε την απαλλαγή σου

Όλες οι ασφαλιστικές έχουν κλίμακες απαλλαγής όσον αφορά τη μικτή κάλυψη. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Για παράδειγμα, η αύξηση της απαλλαγής κατά 200 ευρώ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 10.000 ευρώ μπορεί να επιφέρει μείωση του ασφαλίστρου κατά 20 ευρώ ή και παραπάνω.

Συμβουλεύσου τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο για να σε βοηθήσει να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

4. Αναπροσάρμοσε την αξία του οχήματός σου

Κάλεσε τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο ή τσέκαρε την τρέχουσα αξία του οχήματος σου σε ένα από τα αντίστοιχα sites(π.χ autotriti.gr) και στη συνέχεια προσάρμοσέ τη στην ασφάλειά σου.

Σε περίπτωση κλοπής, θα αποζημιωθείς με βάση την τρέχουσα τιμή αγοράς οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις για μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

5. Ενημέρωσε για αλλαγές

Για παράδειγμα,σε περίπτωση που μετακομίσεις σε πιο αραιοκατοικημένη περιοχή ενημέρωσε τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο γιατί πιθανότατα να μειωθεί το ασφάλιστρό σου.

Άν έχεις προσθέσει κάποιο επασφάλιστρο όπως νέου οδηγού, ηλικίας κλπ. μή διστάσεις να ενημερώσεις γιατί δεν αφαιρείται αυτόματα από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

6. Επέλεξε προσεκτικά τις καλύψεις σου

Μελέτησε προσεκτικά τις καλύψεις που έχεις στο συμβόλαιό σου. Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις ποιές είναι σημαντικές για εσένα.

Για παράδειγμα, μία πολύ χρήσιμη κάλυψη λόγω του μεγάλου αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων είναι η "κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα".

Αντιθέτως, εάν το όχημά σου είναι καινούριο, πιθανότατα δε χρειάζεσαι την κάλυψη οδικής βοήθειας γιατί τις περισσότερες φορές στην παρέχει η αντιπροσωπεία για έως και 2 χρόνια από την αγορά.

7. Οδήγησε με ασφάλεια

Η πιο σημαντική συμβουλή για την τσέπη και την υγεία! Οι ασφαλιστικές επιβραβέυουν τους πελάτες που δεν προκαλούν ατυχήματα και επιβαρύνουν το ασφάλιστρο των οδηγών με ιστορικό συχνών ζημιών.

Ακολούθησε τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης ώστε να προστατεύσεις και την τσέπη σου.

8. Σύγκρινε συχνά μέσω των sites ασφάλισης

Επωφελήσου από τον ανταγωνισμό και δες εάν μπορείς να βρείς πιο οικονομική ασφάλεια κάνοντας έρευνα αγοράς.

Πριν ανανεώσεις, μπες στο εργαλείο σύγκρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων insurancemarket.gr και σύγκρινε σε 1 λεπτό την αγορά για να μάθεις πόσα χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις.