A- A+
ΟΑΕΔ: Με e-mail η ενημέρωση των ανέργων όταν λήγει η κάρτα τους από εδώ και στο εξής

Παγιώνεται από τον ΟΑΕΔ η ενημέρωση των κατόχων δελτίων ανεργίας μέσω προσωποποιημένων emails για την έγκαιρη ανανέωση τους πριν τη λήξη τοιυς.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δοκιμαστικό στάδιο του νέου, καινοτόμου μέτρου της ενημέρωσης των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, με αποστολή προσωποποιημένων emails στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν οι ίδιοι δηλώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Με τον τρόπο αυτό κατέστη δυνατή η έγκαιρη ειδοποίησή τους ως προς την επικείμενη λήξη της ισχύος των δελτίων ανεργίας τους και την ανάγκη ανανέωσης τους.

Εφεξής, το μέτρο αυτό παγιώνεται, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατόχους δελτίων ανεργίας και μειώνοντας την ταλαιπωρία τους και το γραφειοκρατικό βάρος από τις διαγραφές λόγω της μη έγκαιρης ανανέωσης.

Πότε γίνεται η αποστολή

Με τα προσωποποιημένα emails υπενθύμισης, παρέχεται άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σε σχέση με την ημερομηνία λήξης της ισχύος των δελτίων ανεργίας.

Οι κάτοχοι δελτίων ανεργίας ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους αρχικά 10 ημέρες πριν τη λήξη της ισχύος των δελτίων ανεργίας τους και στη συνέχεια με δεύτερο e-mail μία ημέρα νωρίτερα..

Σημειώνεται ότι τα δελτία ανεργίας αυτών που δεν τα ανανέωναν έγκαιρα  διαγράφονταν αυτόματα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, από το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ και οι κάτοχοι τους έχαναν τα δικαιώματα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019, το 1/3 των διαγραφών από το μητρώο είχε ως αίτια τη μη έγκαιρη ανανέωση των δελτίων ανεργίας.