A- A+
ΟΑΕΔ: Έρχονται 4 νέα προγράμματα για επιδότηση προσλήψεων από επιχειρήσεις
Τέσσερις νέες δράσεις επιδότησης ανέργων που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις, τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα, προανήγγειλε ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ.

Όπως είπε ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθούν τέσσερα νέα προγράμματα, που θα εξασφαλίζουν την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κόστους των επιχειρήσεων που θα κάνουν προσλήψεις.

Οι 4 δράσεις και ποιους αφορούν

Αναλυτικότερα, τα τέσσερα νέα προγράμματα προβλέπουν τα εξής:

1) Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Μετά τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος το επόμενο μήνα, θα προκηρυχθεί νέο για την πρόσληψη ανέργων σε οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν έγινε γνωστό πόσες θα είναι οι θέσεις που θα καλυφθούν. Στο προηγούμενο πάντως έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 30.000.

2) Επιδότηση ανέργων ηλικίας 55 -67 ετών

Θα προκηρυχθεί πρόγραμμα 2.000 θέσεων απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 55 -67 ετών, που βρίσκονται δηλαδή κοντά στη συνταξιοδότηση.

Οι θέσεις αυτές θα επιδοτούνται για 12 μήνες με το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους που προκύπτει για την επιχείρηση.

Η μηνιαία επιδότηση θα φτάνει έως και τα 600 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα 12μηνης επέκτασης.

3) Επιδότηση νέων στη Δυτική Μακεδονία

Θα επιδοτηθούν συνολικά 300 θέσεις για ανέργους ηλικίας 18-30 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Η επιδότηση θα διαρκεί 7 μήνες και το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα.

4) Επιδότηση για απόφοιτους Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία

Θα επιδοτηθούν 250 θέσεις απασχόλησης στη Δυτική Μακεδονία, για ανέργους ηλικίας 22 έως 39 ετών, για 12 μήνες, απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών.

Οι αμοιβές θα ανέρχονται σε 1.080 ευρώ για αποφοίτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και σε 990 ευρώ για αποφοίτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.