A- A+
ΟΑΕΔ: Έρχεται δημόσια πρόσκληση για 28.000 θέσεις απασχόλησης για ανέργους
Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η δημόσια πρόσκληση ανέργων για 27.946 θέσεις σε επιβλέποντες φορείς του δημοσίου, αφού προηγηθεί η σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ.

Ο λόγος γίνεται για πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας με αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη (για τους άνω των 25 ετών μέχρι 258 ευρώ τον μήνα και για τους άνεργους κάτω των 25 ετών έως 225 ευρώ).

Στις θέσεις τους οι πρώτοι 10.000

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς εργασίας». Αφορά 10.000 ωφελούμενους ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων, οι οποίοι θα εργαστούν για 5 μήνες σε Περιφέρειες και δήμους.

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, καθώς και των αποκλειόμενων, θα καταρτιστεί έπειτα από την εξέταση τυχόν ενστάσεων που θα προκύψουν, όπως διευκρίνισε ο ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια, θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προς τους επιβλέποντες φορείς και προς τους ωφελούμενους ανέργους.

Η κατάρτιση του προσωρινού πίνακα έγινε «με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του ΟΠΣ του ΟΑΕΔ με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της δημόσιας πρόσκλησης, η οποία είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ», όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Η λίστα με τα 10.000 ονόματα των ανέργων που βρήκαν δουλειά