A- A+
Ο κορωνοϊός σκοτώνει τα ενοίκια - Πτώση έως 17% σε 2 μήνες - Πίνακας με τιμές ανά περιοχή

Οι παρενέργειες της υγειονομικής κρίσης είναι ήδη ορατές στην κτηματαγορά, καθώς τα ενοίκια μέσα σε δύο μήνες υποχωρούν σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates που παρουσιάζει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η μείωση των μισθωμάτων για κατοικίες φτάνει έως και το 16,60%.

Στις πρώτες θέσεις της πτώσης βρίσκονται περιοχές που είχαν παρουσιάσει σημαντική άνοδο τα προηγούενα τρία χρόνια και με την κρίση του κορωνοϊού διορθώνουν.

Οι λόγοι της πτώσης

Οι βασικοί λόγοι αυτής της πτώσης είναι αποτέλεσμα τόσο της προσφοράς, όσο και της ζήτησης.

Από τη μία πλευρά, το πάγωμα της αγοράς του Airbnb έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των κατοικιών που διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση.

Και από την άλλη, η μείωση των εισοδημάτων, ήδη συντελεσθείσα ή αναμενόμενη, επηρεάζει τα τιμήματα που μπορούν να προσφέρουν οι υποψήφιοι ενοικιαστές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα προσφερόμενα μισθώματα να μειώνονται.


Οι περιοχές με μείωση μισθωμάτων

Στον ακόλουθο πίνακα παρουσιάζονται οι περιοχές στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πτώση, καθώς και το μέσο ενοίκιο μετά την υποχώρηση των τιμών για κατοικίες 100 τ.μ., 1ου ορόφου με parking και αποθήκη, κατασκευής από το 2000 και μετά.