A- A+
Ο γολγοθάς των φόρων τους επόμενους μήνες - Έως και 4 δόσεις με την ίδια προθεσμία

Ένας φορολογικός γολγοθάς ξεκινά για τα νοικοκυριά από τον ερχόμενο μήνα, καθώς πρέπει να πραγματοποιήσουν συνολικά 15 πληρωμές δόσεων ως το Φεβρουάριο του 2021.

Μετά την παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στην πληρωμή των πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος, παρατηρείται ...συνωστισμός πληρωμών το ερχόμενο εξάμηνο.

Στους περισσότερους μήνες θα πρέπει να καταβάλλονται 2 δόσεις, ενώ υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες με υποχρέωση πληρωμής 4 δόσεων (Σεπτέμβριος) ή 3 δόσεων (Δεκέμβριος).

Το χρονοδιάγραμμα

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία και τουλάχιστον 1 όχημα θα πρέπει να καταβάλλουν τις ακόλουθες δόσεις:

ADVERTISEMENT

Πώς μπορούν να εξοφληθούν

Για το λόγο αυτό για πολλούς φορολογούμενους θα είναι αναγκαία η διατήρηση ρευστότητας για την πληρωμή των παραπάνω δόσεων τους επόμενους μήνες.

Εναλλακτικά, όσοι θέλουν να σπάσουν τους φόρους σε περισσότερες δόσεις, αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, με ή χωρίς κόστος.

Συγκεκριμένα:

1. Εξόφληση με πιστωτική κάρτα: Πληρωμή όλου του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος και των τελών κυκλοφορίας σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Εναλλακτικά, είναι δυνατή η εξόφληση κάθε μίας εκ των δόσεων ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Στην περίπτωση του φόρου εισοδήματος, η εφάπαξ καταβολή με χρήση πιστωτικής κάρτας έως τις 17/9, δίνει έκπτωση 3%.

2. Πάγια ρύθμιση: Μπορεί να αποπλωρώσετε τους παραπάνω φόρους μέσω της πάγιας ρύθμισης των 24 δόσεων, προτού καταστούν οι δόσεις ληξιπρόθεσμες.

Στην αποπληρωμή σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται σε 5,32% και σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις σε 6,82% ετησίως.