A- A+
Νόμος Κατσέλη: Προθεσμία έως τον Απρίλιο για την υποβολή δικαιολογητικών
Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη έως τις 31/12/2015, να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην έκδοση των δικαιολογητικών από τις τράπεζες.

Η νέα προθεσμία αφορά όσους έχουν υποβάλει μέχρι και τα τέλη του 2015 αίτηση για ένταξη στον παλαιό νόμο Κατσέλη για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Από την 1/1/2016 ο νόμος έχει αναθεωρηθεί και όλες οι αιτήσεις εξετάζονται βάση των νέων κανόνων.

25.000 περιπτώσεις

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, είπε ότι «μέσα στο τρίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, περίπου 25.000 δανειολήπτες».

«Υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών» ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και σημείωσε ότι αναζητείται ένα τρόπος καλής συνεργασίας με τις τράπεζες.

«Αναζητούμε το πλαίσιο του συνεργάσιμου τραπεζίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφερόμενος στις προσπάθειες της γενικής γραμματείας Εμπορίου να διαμορφώσει όρους καλής συνεργασίας των δανειοληπτών με τις τράπεζες.

Ουσιαστικά, όπως εξήγησε, η προσπάθεια αυτή αφορά την καλύτερη επικοινωνία των κρατικών αρχών με τις τράπεζες και την τήρηση από τα πιστωτικά ιδρύματα του κανονιστικού πλαισίου που αφορά ένα ευρύ φάσμα εργασιών (χρεωστικές κάρτες, χρεώσεις, έκδοση δικαιολογητικών κτλ).