A- A+
Νέο πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση οικιακών συσκευών - Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών από τα νοικοκυριά, θα ανοίξει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο οδηγός για τον τρόπο εφαρμογής της νέας δράσης έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Μέσω αυτής, θα μπορούν να αντικατασταθούν μεταξύ άλλων:

  • Κουζίνες
  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικά
  • Πλυντήρια, πιάτων και ρούχων

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Από πρόγραμμα δεν θα αποκλείεται κανένα νοικοκυριό Ωστόσο θα υπάρχει προτεραιοποίηση των ενδιαφερόμενων μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού, σε κάθε κύκλο της δράσης.

Τα κριτήρια αυτά θα είναι κατά βάση οικονομικά, όπως το ετήσιο εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση, ενώ αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα σε αναπήρους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα τρέξει μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέχρι την εξάνλητηση των κονδυλίων που θα είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, θα υπάρξουν σίγουρα και επόμενοι γύροι. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, κάθε φορά που εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι, το πρόγραμμα θα ανοίγει ξανά.

Στόχος του υπουργείου είναι να πετύχουν μείωση στο κόστος του ρεύματος ολα τα σπίτια, με την αντικατάσταση των παλαιών συσκευών με λιγότερο ενεργοβόρες και πιο σύγχρονες.