A- A+
Νέο ...πονηρό e-mail στοχεύει τους κωδικούς σας στο Alpha e-banking
Μία ανανεωμένη έκδοση των e-mails που στοχεύουν να παραπλανήσουν τους χρήστες των υπηρεσιών e-banking της Alpha Bank, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Το phishing email ενημερώνει τον παραλήπτη ότι η τελευταία του πληρωμή απέτυχε και ότι ο λογαριασμός του έχει μπλοκαριστεί.

Το κόλπο

Τον παρακινεί να πατήσει πάνω σε link για να διορθώσει το πρόβλημα.

Εάν το κάνει ο παραλήπτης μεταφέρεται σε ιστοσελίδα που προσομοιάζει με τον ιστότοπο της Alpha Bank και ό,τι γράψει εκεί έρχεται σε γνώση των απατεώνων.

Δηλαδή αν πληκτρολογήσει τα στοιχεία εισόδου, θα έλθουν σε γνώση τους, όπως και οι κωδικοί μίας χρήσης που θα του ζητηθεί να εισάγει.

Την ίδια ώρα οι ηλεκτρονικοί ...ληστές αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό του και μπορούν να κάνουν μεταφορές ποσών οπουδήποτε, βάση των capital controls που ισχύουν.

Τι να μην κάνετε

Εφόσον λάβατε το παραπάνω e-mail θα πρέπει να το διαγράψετε άμεσα και να αποφύγετε να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο παραπομπής που περιέχει.

Εάν το κάνετε και πληκτρολογήσετε το όνομα χρήσης και τους κωδικούς σας, τότε αυτοί θα έλθουν σε πλήρη γνώση των αποστολέων του μηνύματος.

H Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail).

Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας, στο 210 326 0000.

To επίμαχο email