A- A+
Νέο πλαφόν 200 ευρώ στην υπηρεσία Λεφτά στο Λεπτό από την Τρ. Πειραιώς - Γιατί μειώθηκε

Νέο ημερήσιο πλαφόν στα 200 ευρώ από 600 ευρώ προηγουμένως ισχύει πλέον για την υπηρεσία ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ «Λεφτά στο Λεπτό» της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα χωρίς χρεωστική κάρτα να κάνετε αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ της τράπεζας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε εντολή από τη winbank, είτε μέσω e-banking ή μέσω του mobile app και τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Ορίζετε το ποσό που θέλετε να σηκώσετε και τη χρονική διάρκεια ισχύος της συναλλαγής και λαμβάνετε μήνυμα στο κινητό σας με έναν κωδικό.

Αυτός ο κωδικός σε συνδυασμό με το ποσό της ανάληψης πληκτρολογείται χωρίς την εισαγωγή κάρτας σε ΑΤΜ της τράπεζας και τα χρήματα είναι στα χέρια σας.

Μείωση ημερήσιου ορίου

Η τράπεζα αποφάσισε να μειώσει το ημερήσιο όριο αναλήψεων της υπηρεσίας στα 200 ευρώ από 600 ευρώ προηγουμένως.

Διατήρησε ωστόσο το μηνιαίο πλαφόν στις 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία για την αλλαγή αυτή είναι αυξημένα κρούσματα απάτης που παρατηρήθηκαν.

Δεν πρόκειται για κανένα ζήτημα ασφαλείας της υπηρεσίας, ωστόσο πελάτες της τράπεζας έπεσαν θύματα επιτήδειων που κατάφεραν να τους πείσουν να τους αποστείλουν κωδικό για ανάληψη μετρητών.

Πώς στήνεται η κομπίνα

Η κομπίνα έχει ως εξής: Ο κλέφτης επικοινωνεί με κάποιο τρόπο, πολλές φορές έχοντας χακάρει το λογαριασμό social media, π.χ. facebook, με το θύμα, προσποιούμενος γνωστό του.

Παριστάνει το φίλο του και του στέλνει μήνυμα πως έχει άμεση ανάγκη χρημάτων. Του προτείνει να του στείλει χρήματα μέσω της υπηρεσίας Λεφτά στο Λεπτό.

Εάν το θύμα δεν υποψιαστεί πως αυτός που στέλνει το μήνυμα είναι στην πραγματικότητα ο ληστής και του στείλει τον κωδικό και το ποσό της ανάληψης, ο δράστης αμέσως κάνει ανάληψη μετρητών.

Είναι αρκετά τα περιστατικά τους τελευταίους μήνες και για το λόγο αυτό η τράπεζα προχώρησε στη μείωση του πλαφόν.

Σημειώνεται ξανά πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφαλείας για την υπηρεσία. Απλά η τράπεζα θέλει με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει τους πελάτες της.