A- A+
Νέο εργαλείο: Βρείτε το συνολικό κέρδος σε τόκους και σε είδος στις προθεσμιακές καταθέσεις

Ένα νέο εργαλείο θέτει στη διάθεση του αποταμιευτικού κοινού το Moneyonline.gr, καθιστώντας την επιλογή της συμφερότερης επιλογής στις προθεσμιακές καταθέσεις, πιο εύκολη από ποτέ.

Η ανανεωμένη μηχανή αναζήτησης στις προθεσμιακές καταθέσεις σας δείχνει το αναλυτικό κέρδος που θα έχετε από την τοποθέτηση των χρημάτων σας, αθροίζοντας τους καθαρούς τόκους και την αξία της επιβράβευσης που λαμβάνετε σε είδος.

Πώς να επιλέξετε

Για να επιλέξετε το προϊόν που σας συμφέρει, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τη λειτουργία κάθε προγράμματος. Συγκεκριμένα:

- Προθεσμιακές χωρίς επιβράβευση: Ο καταθέτης λαμβάνει μόνο τόκους, οι οποίοι φορολογούνται με 15% συντελεστή.

- Προθεσμιακές με επιβράβευση: Ο καταθέτης πέραν από τους τόκους, που επίσης φορολογούνται με 15%, λαμβάνει αφορολόγητα πόντους η ευρώ.

Οι τελευταίοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος επιβράβευσης κάθε τράπεζας.

Αυτό σημαίνει ότι αντί να δαπανήσει κάποιος τα χρήματά του για ψώνια, εξαργυρώνει τους πόντους ή τα ευρώ που κέρδισε.

Χαμηλότερα επιτόκια - μεγαλύτερο κέρδος

Σε κάθε περίπτωση για την τελική επιλογή προϊόντος, θα πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό καθαρό σας κέρδος, προσθέτοντας τους τόκους μετά φόρων με την αξία των αγορών που μπορείτε να κάνετε μέσω της επιβράβευσης.

Ένας γενικός κανόνας είναι ο εξής:

Εάν ταιριάζουν οι καταναλωτικές σας συνήθειες με τα χαρακτηριστικά του προγράμματος επιβράβευσης, δηλαδή ούτως ή αλλιώς θα κάνατε αγορές στους συνεργάτες της τράπεζας, τότε το πιο πιθανό είναι να σας συμφέρει μία προθεσμιακή με επιβράβευση σε είδος.

Κι αυτό διότι δεν πειράζετε άλλες καταθέσεις, είτε υφιστάμενες ή νέες που προέρχονται από το εισόδημά σας, για να κάνετε προγραμματισμένες αγορές.

Εάν όμως το πρόγραμμα επιβράβευσης δεν συνάδει με τις καταναλωτικές σας συνήθειες ή εάν δε θέλετε να έχετε δέσμευση για τον τρόπο και το χρόνο εξαργύρωσης, τότε η επιλογή μίας προθεσμιακής που αποδίδει μόνο τόκους, είναι μάλλον μονόδρομος.