A- A+
Νέο e-mail απάτη στοχεύει τους χρήστες e-banking της Τρ. Πειραιώς - Το κόλπο
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα προσπάθεια υποκλοπής των στοιχείων εισόδου στο e-banking των πελατών της Τράπεζας Πειραιώς μέσω e-mail.

Στα μηνύματα που έχουν σταλεί ο παραλήπτης ενημερώνεται πως έχουν χρεωθεί στο λογαριασμό του 600 ευρώ και πως αν δεν είναι δική του η συναλλαγή θα πρέπει να την ακυρώσει.

Για το να κάνει, προτρέπεται να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο, που τον οδηγεί σε μία ιστοσελίδα που προσμοιάζει με το e-banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Το μοιραίο λάθος

Αν κάνει ο παραλήπτης το λάθος να κατευθυνθεί στην ιστοσελίδα παραπομπής και συμπληρώσει εκεί τα στοιχεία εισόδου του στο e-banking, τότε αυτά γίνονται άμεσα γνωστά στον αποστολέα του e-mail.

Eάν υποπτεύεστε ότι τα στοιχεία σας έχουν υποκλαπεί, τηλεφωνήστε άμεσα στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς σας.

Το επίμαχο e-mail, που υποτίθεται έχει σταλεί από την Τράπεζα Πειραιώς είναι το εξής:

Συμβουλές ασφαλείας

Η τράπεζά σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail ή/και sms). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιείτε το e-banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τράπεζάς σας και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail.

Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως.