A- A+
Νέο Α/Κ με «ασπίδα» προστασίας από την κρίση χρέους
Ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο διαχείρισης διαθεσίμων διαθέτει στην ελληνική αγορά η MetLife Alico ΑΕΔΑΚ, απευθυνόμενη στους πιο συντηρητικούς επενδυτές που έχουν ως πρώτο στόχο την ασφάλεια των χρημάτων τους.

Το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα ονομάζεται Alico Ευρωπαϊκό Διαχείρισης Διαθεσίμων (Αlico European Money Market Instruments).

Το Alico Ευρωπαϊκό Διαχείρισης Διαθεσίμων θα επενδύει σε βραχυπρόθεσμα μέσα χρηματαγοράς σε ευρώ, όπως έντοκα γραμμάτια (Treasury Bills) των ισχυρότερων ευρωπαϊκών οικονομιών, καταθέσεις και πιστοποιητικά καταθέσεων στα πιο υγιή τραπεζικά ιδρύματα της Ευρωζώνης και ομόλογα με υπολειπόμενη διάρκεια ζωής έως ένα έτος.

Οι χώρες επένδυσης

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο προτίθεται να επενδύει σε χρεόγραφα της Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Φινλανδίας, και του Βελγίου.

Η επένδυση σε χρεόγραφα Ιταλίας και Ισπανίας δε θα ξεπερνά αθροιστικά το 30% του καθαρού ενεργητικού του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Τα τραπεζικά ιδρύματα στα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν προθεσμιακές καταθέσεις είναι ενδεικτικά BNP, Credit Agricole, Barclays και η Julius Baer.

Οι στόχοι του Α/Κ

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο λειτουργεί συμπληρωματικά στο Alico Διαχείρισης Διαθεσίμων, το οποίο στοχεύει στην επίτευξη της υψηλότερης δυνατής απόδοσης με βάση της σημερινές συνθήκες της ελληνικής χρηματαγοράς.

Το νέο προϊόν στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του αναλαμβανόμενου πιστωτικού κινδύνου και στην επίτευξη αποδόσεων ανάλογες των ευρωπαϊκών χρηματαγορών.

Το Alico Ευρωπαϊκό Διαχείρισης Διαθεσίμων απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε νομικά πρόσωπα και θα διανεμηθεί μέσω του δικτύου πωλήσεων της MetLife Alico.