A- A+
Νέες πιο ελκυστικές ρυθμίσεις οφειλών προς τη ΔΕΗ - Οι προθεσμίες
Ακόμη πιο ελκυστικές έκανε τις ρυθμίσεις οφειλών η ΔΕΗ για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Οι όροι αποπληρωμής.

Αναλυτικότερα, ο νέος κανονισμός ρύθμισης οφειλών που θα ισχύει έως τις 31 Μαΐου για όλους τους πελάτες της ΔΕΗ, είναι καλύτερος ως προς το ύψος της προκαταβολής.

Τρεις τύποι ρύθμισης

Ανάλογα με το ύψος της οφειλής προσφέρονται οι ακόλουθοι όροι εξόφλησης:

• Για οφειλή έως 1.000 ευρώ ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται άμεσα.

• Για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ υπάρχουν δύο επιλογές:

- άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε 18 μηνιαίες δόσεις, ή

- άμεση καταβολή του 15% (αντί για 20% που ίσχυε μέχρι σήμερα) και ρύθμιση του υπολοίπου σε 36 μηνιαίες δόσεις

• Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες θα ισχύει προκαταβολή 10%, ενώ οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

Οφειλές έως 500 ευρώ

Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Ακόμη, για τους πελάτες που είχαν οφειλή έως 500 ευρώ στις 28 Φεβρουαρίου υπάρχει η δυνατότητα για αναστολή πληρωμής αυτού του ποσού για ένα έτος και χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα.

Η προθεσμία για αυτό το πρόγραμμα λήγει στις 30 Απριλίου. Οι αιτήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 11770 ή σε οποιοδήποτε κατάστημα ΔΕΗ.