A- A+
Νέες κομπίνες για να χακάρουν το e-banking σας με χρήση δημόσιων φορέων

Πληθαίνουν οι προσπάθειες εξαπάτησης ανυποψίαστων συνδρομητών του e-banking από επιτήδειους που υποτίθεται εκπροσωπούν δημόσιους φορείς.

Οι προσπάθειες αυτές γίνονται τηλεφωνικά από άγνωστους αριθμούς, ή μέσω emails/SMS. 

Ως αιτία επικοινωνίας οι δράστες προφασίζονται την έγκριση επιδομάτων όπως, το Power Pass, το Fuel Pass, τη φορολοταρία, την επιστροφή φόρου κλπ.

Ποιοι λένε πως είναι

Ισχυρίζονται δε ότι είναι λογιστές ή υπάλληλοι / εκπρόσωποι της εφορίας, του gov.gr, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΕΦΚΑ, του ΟΠΕΚΑ, του ΟΑΕΔ,  κ.λπ. και ζητούν διάφορα στοιχεία  που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στόχος τους είναι να αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, στοιχεία καρτών των υποψήφιων θυμάτων ή και κωδικούς μίας χρήσης που είναι απαραίτητοι για την έγκριση της απατηλής συναλλαγής που θέλουν να εκτελέσουν.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκαλύπτετε τίποτα από τα παραπάνω και φυσικά να τερματίζετε την επικοινωνία μόλις αντιληφθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αν παρ΄ όλα αυτά την πατήσετε και αποκαλύψετε οποιοδήπητε στοιχείο, καλέστε άμεσα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς σας.

ADVERTISEMENT

Πραγματικό spam e-mail

Ακολουθεί το κείμενο από ένα χαρακτηριστικό e-mail με τη συγκεκριμένη μέθοδο απάτης:


Αγαπητέ πελάτη ,

Η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου 634,13 €.

Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τον τρέχοντα αριθμό λογαριασμού σας.

Έχετε 72 ώρες για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να διορθώσετε τις πληροφορίες σας.

ΠΡΟΧΩΡΩ

© Copyright 2022 - Υλοποίηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης