A- A+
Νέες υπηρεσίες στο Taxis με προδιαγραφές e-banking - Τι προσφέρουν

Νέες λειτουργικότητες θα προσθέσει σύντομα η ΑΑΔΕ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πολιτών και επιχειρήσεων, με στόχο την ευκολότερη αναζήτηση των συναλλαγών τους με την εφορία.

Με τον τρόπο αυτό, οι φορολογούμενοι μέσω από τη online θυρίδας τους στην ΑΑΔΕ, μπορούν να βλέπουν όλη τη σχέση τους με την εφορία, αλλά και να λαμβάνουν e-statements με τις κινήσεις τους.

Ανάλυση κινήσεων

Ειδικότερα, οι φολογούμενοι θα μπορούν είτε στην προσωπική τους θυρίδα στο Taxis ή στην καρτέλα «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» να βλέπουν ενημερωτικό σημείωμα με όλους του φόρους που έχουν πληρώσει ανά έτος.

Επιπλέον θα μπορούν να δουν ανάλυση των πληρωμών ανά φόρο. Πχ. το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, το φόρο κληρονομιάς ή γονικών παροχών κτλ.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ σχεδιάζει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε όλους τους φορολογούμενους, κάτι σαν e-statement, όπως συμβάνει στις τράπεζες, με τα ποσά που έχουν πληρώσει στην εφορία.

Οι online υπηρεσίες

Πέραν όμως από τα παραπάνω στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ οι φορολογούμενοι μπορούν πλέον:

- Να έχουν πρόσβαση σε όλες ττις ψηφιακές εφαμρογές της ΑΑΔΕ όπως οι δηλώσεις φόρων, ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία myDATΑ, κλπ),

- Να διαχειριστούν τον λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας και να μεταβάλλουν τα στοιχεία της επιχείρησης,

- Να δουν τις οφειλές, πληρωμές και τις επιστροφές φόρων και να προχωρήσουν μέσω του myaade τους φόρους και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους,

- Να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο,

- Να υποβάλλουν αιτήματα ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία),

- Να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (προσεχώς).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα