A- A+
Νέα προπληρωμένη κάρτα από την Εθνική Τράπεζα
Μία νέα προπληρωμένη κάρτα δημιούργησε και προσφέρει στους πελάτες της η Εθνική Τράπεζα. Πώς εκδίδεται, πώς λειτουργεί και πόσο κοστίζει η χρήση της.

Ο λόγος γίνεται για την Prepaid VISA, τη νέα προπληρωμένη επαναφορτιζόμενη κάρτα της Εθνικής Τράπεζας, που σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε αγορές σε φυσικά καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και ασφαλείς συναλλαγές μέσω Internet.

Με την Prepaid VISA έχετε τον απόλυτο έλεγχο στη διαχείριση των χρημάτων σας και στην οργάνωση των αγορών σας, αφού μπορείτε να τη φορτίζετε εύκολα και γρήγορα με το ποσό που επιθυμείτε να διαχειριστείτε κάθε φορά.

Η προπληρωμένη κάρτα Prepaid VISA συμμετέχει επιπλέον στο πρόγραμμα συνολικής επιβράβευσης go4more, καθώς μέσα από τις καθημερινές σας συναλλαγές κερδίζετε πόντους που μπορείτε να εξαργυρώσετε στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ή σε προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας.

Όλες οι προπληρωμένες κάρτες της αγοράς - Συγκριτικός πίνακας

Οι συναλλαγές

Με την Prepaid VISA μπορείτε να πραγματοποιείτε: (*)

• Αγορές αγαθών και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που φέρουν το σήμα VISA στην Ελλάδα και το εξωτερικό,

• Ανέπαφες συναλλαγές σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τα ειδικά τερματικά,

• Συναλλαγές στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονικά καταστήματα επιχειρήσεων (e-shops).

• Ευρεία σειρά πρόσθετων συναλλαγών, όπως προκράτηση ξενοδοχείου, εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης, internet, βεβαιωμένες οφειλές Δ.Ο.Υ., τηλεφωνικές και ταχυδρομικές παραγγελίες,

• Αναλήψεις μετρητών μέσω του εκτεταμένου δικτύου i-bank ATM της Εθνικής Τράπεζας και του δικτύου ATM των άλλων Τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μέσω POS σε καταστήματα άλλων τραπεζών,

(*) Με την επιφύλαξη των εκάστοτε ισχυουσών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όσον αφορά στους περιορισμούς που ισχύουν στις τραπεζικές συναλλαγές.

Η φόρτιση

Για να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας, θα πρέπει να τη φορτίσετε με το ποσό που επιθυμείτε με απλό τρόπο και όσες φορές επιθυμείτε μέσω:

• των υπηρεσιών i-bank Internet Banking και Phone Banking
• των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας
• του εκτεταμένου δικτύου i-bank ATM της Εθνικής Τράπεζας.

Αγορές με ταχύτητα και ασφάλεια

Με την προπληρωμένη κάρτα Prepaid VISA μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές αγαθών και υπηρεσιών σε εμπορικές επιχειρήσεις που φέρουν το σήμα VISA στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε κάθε αγορά σας δίνετε την κάρτα στο ταμείο της επιχείρησης και εισάγετε τον μυστικό σας αριθμό PIN, εφόσον σας ζητηθεί. Το ποσό χρεώνεται κατευθείαν στην κάρτα σας, εφόσον το διαθέσιμο υπόλοιπο επαρκεί για τη συναλλαγή σας.

Ειδικά σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τα ειδικά τερματικά (POS) με το σήμα ανέπαφων συναλλαγών, μπορείτε να πραγματοποιείτε με ασφάλεια ανέπαφες συναλλαγές οποιουδήποτε ποσού.

Συγκεκριμένα για ποσά έως 25€ δεν απαιτείται η πληκτρολόγηση του PIN, κρατάτε την Prepaid VISA για μερικά δευτερόλεπτα μπροστά από το τερματικό και μόλις ακούσετε το χαρακτηριστικό ήχο "beep", η συναλλαγή σας έχει ολοκληρωθεί. Για ποσά άνω των 25€, εισάγετε τον PIN της κάρτας σας.

Όρια συναλλαγών

Κατά την αίτηση έκδοσης της κάρτα σας, επιλέγετε το Ημερήσιο Όριο Συναλλαγών που εσείς επιθυμείτε.

Συγκεκριμένα το ημερήσιο όριο αγορών μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ €0 και €5.000 και το ημερήσιο όριο αναλήψεων μεταξύ €0 και €500.

Επιπλέον, προκειμένου η κάρτα σας Prepaid VISA να διαθέτει επαρκές υπόλοιπο για να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας, μπορείτε να τη φορτίζετε οποιαδήποτε στιγμή και όσες φορές επιθυμείτε στο πλαίσιο των παρακάτω ορίων:

• το ελάχιστο ποσό φόρτισης είναι 10€, ενώ το μέγιστο ποσό φόρτισης 2.500€ ανά συναλλαγή,
• 5.000€ ανά ημέρα
• και 25.000€ ετησίως.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο ετήσιο όριο αγορών και αναλήψεων ανά κάρτα είναι 25.000€.

Το ετήσιο όριο εκφορτίσεων δεν μπορεί να υπερβεί το ετήσιο όριο αγορών και αναλήψεων ανά κάρτα που είναι 25.000€.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τα όρια συναλλαγών της κάρτας σας, είτε μέσω της υπηρεσίας i-bank Internet Banking ή μέσω οποιουδήποτε Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Όλες οι προπληρωμένες κάρτες της αγοράς - Συγκριτικός πίνακας