A- A+
Νέα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου από Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς - Επιτόκια έως 2,05%
Δύο νέα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου θα διαθέτουν τις επόμενες ημέρες Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας επιτόκια που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το 2%.

Πρόκειται για μία κατηγορία προϊόντων που αποτελεί αντίδοτο στα χαμηλά επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς μπορεί να εξασφαλίσει υπό προϋποθέσεις έως και τετραπλάσιες αποδόσεις.

Και φυσικά χωρίς κανένα ρίσκο για το αρχικό κεφάλαιο της κατάθεσης, αλλά και με εξασφαλισμένο επιτόκιο ό,τι κι αν συμβεί, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ίσο με τα αντίστοιχα των προθεσμιακών καταθέσεων.

Τα δύο νέα προϊόντα

Αναλυτικότερα, οι δύο τράπεζες διαθέτουν τα δύο ακόλουθα προγράμματα:

  • Alpha Bank - Σίγουρο επιτόκιο 0,50%, προοπτική για 1,30%

Η τράπεζα προσφέρει την έκδοση «EUR/USD RANGE BOUND 3 ΜΗΝΩΝ» της σειράς προϊόντων Extra Profit, που θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της τράπεζας μέχρι τις 17 Μαίου.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ, ενώ η τράπεζα προσφέρει σίγουρο ετησιοποιημένο επιτόκιο 0,50% στη λήξη του τριμήνου ζωής του προϊόντος.

Ωστόσο, η απόδοση αυξάνεται κατά 0,80% στο 1,30%, εάν καθόλη τη διάρκεια του τριμήνου, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου παραμείνει εντός ενός εύρους τιμών μεταξύ +0,03 και -0,03 σε σχέση με την αρχική τιμή παρατήρησης.

Με τον τρόπο αυτό ο επενδυτής έχει σίγουρο ένα επιτόκιο που είναι ισοδύναμο ή ακόμη και καλύτερο σε σχέση με αυτά που προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις και προσδοκά σε υπερτριπλασιασμό του εάν η παραπάνω συνθήκη επαληθευτεί.


  • Τράπεζα Πειραιώς - Σίγουρο επιτόκιο 0,05%, προοπτική για 2,05%

Η τράπεζα προσφέρει την έκδοση της σειράς καταθέσεων Δυναμικών Αποδόσεων με την ονομασία «EUR/GBP DOUBLE NO TOUCH», η οποία θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματά της έως και τις 10/05/2019.

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, ενώ το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι οι 10.000 ευρώ.

Η διάρκειά του είναι 3 μήνες και η απόδοση διαμορφώνεται ως εξής:

- Ελάχιστη ετησιοποιημένη απόδοση 0,05% που καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Έξτρα απόδοση 2% που καταβάλλεται εάν είναι σωστή η πρόβλεψη για την πορεία της ισοτιμίας.

Για να κερδίσει ο επενδυτής το στοίχημα και να λάβει ετησιοποιημένη απόδοση 2,05%, θα πρέπει η ισοτιμία ευρώ - λίρας να κυμανθεί εντός του ακόλουθου εύρους:

  • Ανώτατο όριο: Ισοτιμία έναρξης +0,03
  • Κατώτατο όριο: Ισοτιμία έναρξης -0,03

Ο πελάτης θα λάβει την Πρόσθετη Απόδοση, εφόσον η ισοτιμία EUR/GBP, σε όλη την διάρκεια της Περιόδου Παρατήρησης, παραμείνει εντός του Προκαθορισμένου Εύρους Ισοτιμίας.

Δηλαδή μικρότερη από, αλλά όχι ίση με το Προκαθορισμένο Ανώτατο Όριο Ισοτιμίας και μεγαλύτερη από, αλλά όχι ίση με το Προκαθορισμένο Κατώτατο Όριο Ισοτιμίας.