A- A+
Νέα παγίδα μέσω phishing e-mail για τους χρήστες του e-banking της Alpha Bank
Ένα νέο παραπλανητικό e-mail έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε χρήστες του e-banking της Alpha Bank, με στόχο τα στοιχεία εισόδου τους στην υπηρεσία.

Αυτή τη φορά οι επίδοξοι ηλεκτρονικοί ληστές ενημερώνουν με μήνυμα τον παραλήπτη ότι υπήρξε είσοδος στο λογαριασμό του από κάποια μακρινή χώρα.

Και του ζητά εφόσον δεν έγινε από εκείνον η είσοδος στην υπηρεσία, να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης, κάνοντας κλικ σε ένα link.

Αν κάνει ο παραλήπτης το λάθος να κατευθυνθεί στην ιστοσελίδα παραπομπής και συμπληρώσει εκεί τα στοιχεία εισόδου του στο e-banking της Alpha Bank, τότε αυτά γίνονται άμεσα γνωστά στον αποστολέα του e-mail.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες αντίστοιχο e-mail στόχευε τους χρήστες του e-banking της Εθνικής Τράπεζας. Δείτε εδώ περισσότερα

Πώς είναι το e-mail

Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε το e-mail που έχει σταλεί τις τελευταίες ημέρες:


Οι συμβουλές της Alpha Bank

Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail ή/και sms). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.

Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους.

Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail.

Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως.

Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox).

Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware).

Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως «ύποπτα» e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία.