A- A+
Νέα κόλπα από τους ληστές των e-banking - Μπλέκουν και την επιβράβευση καρτών

Νέες μεθόδους για την υποκλοπή τραπεζικών σας στοιχείων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, εμπλέκοντας μάλιστα στη διαδικασία και τα προγράμματα επιβράβευσης καρτών.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αποσταλεί e-mails με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο σε σχέση με τα συνηθισμένα που ζητούν από τον παραλήπτη να διορθώσει άμεσα ένα πρόβλημα που αφορά την κάρτα ή το λογαριασμό του.

Τα νέα κόλπα

Ειδικότερα, έχουν αποσταλεί μηνύματα που στοχεύουν πελάτες της Alpha Bank, τα οποία αναφέρουν τα εξής:

* Με αποστολέα «Bonus Alpha»

Ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι λόγω της αφοσίωσής του στην τράπεζα τον περιμένει ένα δώρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Bonus, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία.

Και τον καλεί να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο για να λάβει το δώρο του. Στη συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθεί από τον κάτοχο της κάρτας να την εισάγει σε ένα ειδικό πεδίο.

Την ίδια στιγμή όμως οι e-ληστές υποκλέπτουν τα στοιχεία και θα επιχειρήσουν να χρεώσουν την κάρτα.

Για να ολοκληρωθεί πάντως η απάτη, θα χρειαστεί να γίνει επιβεβαίωση της συναλλαγής από το θύμα.

Κλικ για μεγέθυνση



* Με αποστολέα «Alpha Pay»
 
Ο τίτλος του θέματος είναι «Ανάληψη του ποσού σας κατά λάθος». Το e-mail ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι αποσύρθηκε ένα ποσό από το λογαριασμό του κατά λάθος.

Του ζητείται για να το πάρει πίσω να κάνει «μία γρήγορη επιβεβαίωση».

Από κάτω υπάρχει και το ...γνωστό link που παραπέμπει σε απατηλή ιστοσελίδα.

κλικ για μεγέθυνση

Αν λάβετε τα e-mails αυτά ή παρόμοια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα διαγράψετε. Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα στοιχεία σας δεν έχουν παραβιαστεί, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς σας.