A- A+
Νέα κεφαλαιακή «ένεση» 37,5 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς μέσω επαναγοράς τίτλων
Την ενίσχυση του δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς μέσω προγράμματος επαναγοράς τίτλων, προνομιούχων και υβριδικών που ολοκληρώθηκε στις 24/5.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο δείκτης Core Tier 1 ενισχύθηκε κατά 37,50 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορούσε τους εξής πιστωτές της:

(α) κατόχους των υφιστάμενων εγγυημένων, προνομιούχων, άνευ δικαιώματος ψήφου, άνευ δικαιώματος σωρευτικού μερίσματος τίτλων Σειράς Α συνολικής αξίας €200.000.000 που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Capital Limited

(β) κατόχους των υφιστάμενων μειωμένης εξασφάλισης, εξαγοράσιμων, κλιμακωτής απόδοσης, κυμαινόμενου επιτοκίου τίτλων λήξης το 2016, συνολικής αξίας €400.000.000 που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Finance.

Η συμμετοχή

Η Προθεσμία Λήξης των Προτάσεων ορίστηκε για τις 4.00 μ.μ. (ώρα Λονδίνου) στις 24 Μαΐου 2013.

Κατά την Προθεσμία Λήξης είχαν προσφερθεί εγκύρως €39,534,000 στο σύνολο ποσού εκκαθάρισης των Προνομιούχων Τίτλων και €26,204,000 στο σύνολο ονομαστικού ποσού των Τίτλων Μειωμένης Εξασφάλισης είχαν προσφερθεί εγκύρως δυνάμει της σχετικής Πρότασης.

Η Τράπεζα αποφάσισε να αποδεχτεί πλήρως όλους του Τίτλους που προσφέρθηκαν εγκύρως σε συνέχεια των Προτάσεων.

Το τίμημα

Η Τράπεζα θα καταβάλει:

(i) τίμημα ύψους 35% επί του ονομαστικού ποσού εκκαθάρισης όλων των Προνομιούχων Τίτλων που δέχθηκε να αγοράσει δυνάμει της σχετικής Πρότασης και

(ii) τίμημα ύψους 55% επί τoυ ονομαστικού ποσού όλων των Τίτλων Μειωμένης Εξασφάλισης που δέχθηκε να αγοράσει, ενώ θα καταβάλει επίσης δεδουλευμένους τόκους σε σχέση με τους Τίτλους Μειωμένης Εξασφάλισης.

Η Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε καμία περαιτέρω καταβολή σωρευτικού ή δεδουλευμένου μερίσματος, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής Πρότασης, αναφορικά με οποιουσδήποτε Προνομιούχους Τίτλους που θα γίνουν αποδεκτοί για αγορά από την Τράπεζα στο πλαίσιο της σχετικής Πρότασης.

Η Ημερομηνία Διακανονισμού αναφορικά με αυτούς τους Τίτλους που έγιναν αποδεκτοί προς απόκτηση αναμένεται να είναι η 30η Μαΐου 2013.

Μετά τον διακανονισμό των Προτάσεων κατά την Ημερομηνία Διακανονισμού €19.300.000 Προνομιούχων Τίτλων και €235.924.000 ονομαστικού ποσού των Τίτλων Μειωμένης Εξασφάλισης παραμένουν σε κυκλοφορία.