A- A+
Νέα ευκαιρία για προσλήψεις από επιχειρήσεις στην Αττική με πλήρη επιδότηση ή με έως 550 ευρώ το μήνα

Ανοιχτές είναι οι αιτήσεις για δύο προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που επιδοτούν επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν μία γενναία επιδότηση που μπορεί να φτάνει έως και τα 550 ευρώ ή να καλύπτει ακόμη και το σύνολο του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους της επιχείρησης.

Τα δύο προγράμματα

Αναλυτικότερα, αυτήν την περίοδο αίτηση στη ΔΥΠΑ μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για τις δύο ακόλουθες δράσεις:

  • Άνεργοι άνω των 30 ετών στην Αττική

Μέχρι την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττική για τις 300 διαθέσιμες θέσεις του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω.

- Η επιδότηση

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα:

- 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων

- 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών)

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι της Δ.ΥΠ.Α. υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.


ADVERTISEMENT


  • Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους έως 29 ετών

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κοινωνικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το
προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση.

Οι εργοδότες μπορούν να συμμετάσχουν στη δράση με 1 έως 8 ωφελούμενους, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους τη στιγμή της αίτησης.

Ωφελούμενοι είναι ανεργοι ηλικίας 18-29 ετών απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Κέντρων Προώθησης Άπασχόλησης (ΚΠΆ2) της Δ.ΥΠ.Ά που
εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Άττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

- Η επιδότηση

Η διάρκεια είναι 7 μήνες και η Δ.ΥΠ.Ά. καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις εισφορές) και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση / εντολή κενής θέσης / υπεύθυνη δήλωση και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης.

Στη συνέχεια η Δ.ΥΠ.Ά επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης

Η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας