A- A+
Νέα διακοπή της γ.σ. της Attica Bank - Εμφανίστηκαν νέοι επενδυτές για την αύξηση των 434 εκατ. ευρώ
Διεκόπη για δεύτερη φορά η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, καθώς η διοίκησή της ζήτησε περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των συνομιλιών με επενδυτές.

Η τράπεζα επιχειρεί να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή που θα καλύψει μέρος αυτής, χωρίς το ποσοστό του βασικού μετόχου της τράπεζας, του ΤΣΕΜΔΕ, να υποχωρήσει κάτω από το 33%.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή μία συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους, καθώς δεν πληρούνταν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Επί της ουσίας, η προσφορά τους ήταν πολύ κακή, καθώς με λίγα χρήματα ζητούσαν τον έλεγχο της τράπεζας.

Η νέα διακοπή

Τη Δευτέρα η διοίκηση της τράπεζας ενημέρωσε τους παριστάμενους μετόχους ότι έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος ορισμένων αλλοδαπών επενδυτικών κεφαλαίων για μερική συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο, αυτό συνεχίζει τις επαφές, με τη συνδρομή ομάδας χρηματοοικονομικών συμβούλων, με σκοπό την επίτευξη οριστικού ενδιαφέροντος συμμετοχής και σχετικής συμφωνίας με στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές).

Στις διεργασίες θα ληφθούν υπόψιν και οι νέες συνθήκες στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες από την ΕΚΤ.