A- A+
Νέα αμοιβαία εκτός Ελλάδος από την INTERAMERICAN
Στη διεύρυνση των επιλογών των επενδυτών που θέλουν να τοποθετήσουν χρήματα εκτός του ελληνικού συστήματος προχώρησε η INTERAMERICAN.

Συγκεκριμένα, στα προγράμματα Capital, η εταιρεία μια νέα συνεργασία, με τον οίκο Franklin Templeton Investments, έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές επενδύσεων στον πλανήτη.

Θεματοφυλακή στο εξωτερικό

Τα αμοιβαία κεφάλαια του ξένου οίκου έχουν θεματοφυλακή εκτός Ελλάδος, που σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται από ό,τι κι αν συμβεί στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εκτός από αυτή συνεργασία, η INTERAMERICAN διαθέτει αμοιβαία κεφάλαια που θεματοφυλακή στο εξωτερικό, με συνεργασίες με τους ακόλουθους οίκους:

  • Black Rock
  • JP Morgan
  • Picted
  • Amundi

Οι περιορισμοί των capital controls

Η συγκεκριμένη κατηγορία αμοιβαίων κεφαλαίων είχε μεγάλη ζήτηση το πρώτο εξάμηνο του 2015, από καταθέτες που επεδίωκαν να απεγκλωβίσουν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα τις αποταμιεύσεις τους, λόγω της πολιτικής αλλαγής.

Με βάση τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δικαίωμα αγοράς των συγκεκριμένων κεφαλαίων μπορεί να γίνει:

  • Με χρήματα που προέρχονται από έμβασμα εξωτερικού
  • Με χρήματα από ρευστοποίηση αμοιβαίων κεφαλαίων της ίδιας κατηγορίας

Το πλέγμα των προϊόντων

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 3 Αμοιβαία Κεφάλαια Διαθέσιμων, 10 Ομολογιακά, 4 Μεικτά και 21 Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής από τα διατιθέμενα Αμοιβαία Κεφάλαια τόσο κατά την έκδοση όσο και κατά την αλλαγή επενδυτικής πολιτικής, που μπορεί να πραγματοποιηθεί για τον επενδυτή οποιαδήποτε στιγμή.

Σημαντική είναι, επίσης η μείωση του χρόνου για την έκδοση συμβολαίων σε μόλις δύο εργάσιμες ημέρες -σε νέες διαθέσεις- όσον αφορά στο πρόγραμμα Capital Invest (plan A & plan B).

Το σύστημα αποταμίευσης και επένδυσης INTERAMERICAN Capital χαρακτηρίζεται από δύο πυλώνες:

- Τον πυλώνα αποταμίευσης-σύνταξης μέσω των προγραμμάτων περιοδικών καταβολών Capital SAVE και Capital PENSION

- Τον πυλώνα της επένδυσης, μέσω του προγράμματος εφ’ άπαξ καταβολής Capital INVEST.

Οι δύο πυλώνες έχουν κοινή πλατφόρμα το σύνολο των διατιθεμένων Αμοιβαίων Κεφαλαίων, τα οποία διαχειρίζονται οι συνεργαζόμενοι επενδυτικοί οίκοι.