A- A+
myergani: Όλο το εργασιακό προφίλ υπαλλήλων στο ιδιωτικό τομέα Online στη νέα πλατφόρμα

Σε πιλοτική λειτουργία βρίσκεται η νέα online πλατφόρμα «myergani», μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να δουν όλο το εργασιακό τους προφίλ σε ένα μόνο σημείο.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που θα τεθεί σε εφαρμογή το Φεβρουάριο του 2022 σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, για να επεκταθεί αμέσως μετά σε λιανεμπόριο και βιομηχανία.

Η πληροφόρηση μέσω myergani.gov.gr

Η νέα εφαρμογή Myergani είναι ένα εργαλείο προσωπικής πληροφόρησης στα χέρια του εργαζόμενου ο οποίος μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο όλες τις δηλώσεις των εργοδοτών που τον αφορούν.

Εως το τέλος Ιανουαρίου η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στις κινητές συσκευές.

Αναλυτικότερα, ο εργαζόμενος μπορεί να ενημερωθεί με απόλυτη διαφάνεια:

Α) Καταχωρήσεις από τον εργοδότη

Πληροφορίες που καταχωρούνται από το σύνολο των εργοδοτών που τον αφορούν. Δηλαδή μπορεί να δει, αν έχει καταχωρηθεί ως μισθωτός πλήρους απασχόλησης, μερικής, εργαζόμενος με Κοινωφελή εργασία η για πρακτική άσκηση.

Μπορεί ακόμα να δει τη λίστα με τους εργοδότες νυν και πρώην καθώς και επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της σχέσης εργασία.


ADVERTISEMENT


Β) Πλήρης λίστα δηλώσεων

Ο εργαζόμενος μπορεί να δει την πλήρη λίστα όλων των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από τους εργοδότες (ομαδοποιημένες) που αφορούν την έναρξη και λήξη της απασχόλησης, τις μεταβολές στην απασχόληση (πχ τηλεργασία), το ωράριο και τις αποδοχές, τις υπερωρίες και τις άδειες.


Γ) Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Ο εργαζόμενος μπορεί να δει την αποζημίωση ειδικού σκοπού, τα δώρα  αλλά και όλες τα επιδόματα που έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό μέσω των μέτρων στήριξης από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης μπορεί να δει τις ανακοινώσεις του υπουργείου εργασίας που αφορούν στην ΕΡΓΑΝΗ.