A- A+
Μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών της Alpha Bank
Σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησε η Alpha Bank, αυξάνοντας τα επιτόκια στους μικρής διάρκειας λογαριασμούς και καταργώντας ακόμη και 12μηνα προϊόντα.

Αναλυτικότερα, η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε δύο σημαντικές κινήσεις, στη βάση των εκτιμήσεών της για μείωση των επιτοκίων στις καταθέσεις τα επόμενα τρίμηνα.

Ειδικότερα, κατήργησε τη 12μηνη έκδοση του προϊόντος «Alpha Μηνιαία Πρόοδος», αυξάνοντας ωστόσο παράλληλα τις αποδόσεις για προσυμφωνημένη διάρκεια έως και 6 μήνες, που φτάνουν σε ετησιοποιημένη βάση έως και το 4,65%.

Από την άλλη πλευρά, μείωσε σημαντικά τις αποδόσεις στην προθεσμιακή κατάθεση που διαθέτει από το κοινό πλέον δίκτυο που διατηρεί με την Εμπορική Τράπεζα.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν «Alpha Νέα Εποχή», το οποίο πλέον για ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προσφέρει μέση ετησιοποιημένη απόδοση χαμηλότερη του 4%.

Παράλληλα, η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε καταργήσεις προνομιακών προγραμμάτων που διέθετε η Εμπορική, όπως το «Εμπορική 4 Εποχές» και τις εκδόσεις του λογαριασμού «Αυξάνω», 3μηνης και 12μηνης διάρκειας.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεωντου Moneyonline.gr.