A- A+
Μηνιαία ενημέρωση με e-statement από την εφορία για όλες τις κινήσεις μας - Τι περιλαμβάνει

Μία νέα ψηφιακή εφαρμογή που θα παρέχει πλήρη ενημέρωση στους φορολογούμενους για τις μηνιαίες κινήσεις του λογαριασμού τους στην Εφορία, έχει σχεδόν έτοιμη η ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για ένα σύστημα ενημέρωσης ανάλογο με τα e-statements που αποστέλλουν οι τράπεζες στους πελάτες τους για τις κινήσεις λογαριασμών, καρτών και επενδύσεων.

Η πρεμιέρα του νέου εργαλείου με την ονομασία «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού» θα γίνει με τις κινήσεις που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το Μάιο.

Τι θα περιλαμβάνει

Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE και η πρόσβαση σε αυτήν θα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet του φορολογούμενου.

Θα λειτουργεί δε τόσο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο και σε κινητά τηλέφωνα.

Με τον τρόπο αυτό η ΑΑΔΕ θα ενημερώνει κάθε μήνα τους φορολογούμενους για τα εξής:

- Τα βεβαιωμένα χρέη εκτός ρύθμισης, το ποσό της βεβαίωσης, τις πληρωμές, τους τυχόν συμψηφισμoύς με επιστροφές και το υπόλοιπο της οφειλής στο τέλος του μήνα.

- Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, τις καταβολές και το υπόλοιπο της οφειλής.


ADVERTISEMENT


- Τυχόν οφειλές και πληρωμές για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

- Τα χρέη που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, τις δόσεις που έχουν πληρωθεί και τα ποσά που απομένουν για εξόφληση.

- Τα ποσά που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς

- Τις συνολικές συναλλαγές του μήνα που αφορούν πληρωμές, συμψηφισμούς, διαγραφές, εισπράξεις από το δημόσιο καθώς και τα υπόλοιπα των ρυθμισμένων ή μη οφειλών.