A- A+
Μικρή η ζήτηση για τη φοροκάρτα – Η διάθεση και η χρήση της στα καταστήματα
Συνεχίζεται από τις τράπεζες η διάθεση της φοροκάρτας, ωστόσο η ζήτηση ακόμη είναι περιορισμένη. Το 2012 αναμένεται να εντατικοποιηθεί η χρήση της, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική.

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς μας επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζουμε τι έξοδα έχουμε κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους.

Έως σήμερα, η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος της κάθε απόδειξης και όχι τα είδη.

Πώς ενεργοποιείται

Την Κάρτα Αποδείξεων την παραλαμβάνουμε από τις πιο πολλές τράπεζες. Μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των τραπεζών στο ακόλουθο λινκ: //www.gsis.gr/karta/Banks.htm

Η διαδικασία ενεργοποίησης των σημείων καταγραφής (POS) είναι σε πλήρη ανάπτυξη και έτσι είναι ακόμη συχνό φαινόμενο να μην μπορεί ο έμπορος να αποδεχθεί τις κάρτες.

Όμως, καθώς αυτό αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς καλό θα είναι οι πολίτες, από την μεριά μας, να προμηθευτούν τις κάρτες και να τις ενεργοποιήσουν.

Τα στοιχεία που συλλέγει

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ανώνυμη και συνδέεται με τον ΑΦΜ του καταναλωτή με μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία, μέσω SMS ή διαδικτύου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας ή τρίτου φορέα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συναλλαγή αρκεί το POS να έχει ενεργοποιηθεί για την υποδοχή της, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με τη χρήση μετρητών, πιστωτικών καρτών ή άλλου τρόπου πληρωμής.

Η διαδικασία είναι η ίδια με την αντίστοιχη που ακολουθείται όταν πληρώνουμε με την πιστωτική κάρτα σε κάποιο κατάστημα.