A- A+
Μικρή χαλάρωση του lockdown - Ανοίγουν κομμωτήρια - Για Απρίλιο πάει το λιανεμπόριο

Σε μερική χαλάρωση των μέτρων που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας προχωρά η κυβέρνηση μετά από σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Οι βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με τα εξής:

- Η απογόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και για τα Σαββατοκύριακα

- Ανοίγουν από την Δευτέρα 22 Μαρτίου κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων με ραντεβού και SMS με τον κωδικό 6 στο 13033. Στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο Δήμο με αυτοκίνητο.

- Από το Σάββατο 20 Μαρτίου είναι δυνατή η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια πάρκα με όριο τα 3 άτομα, εκτός αν πρόκειται οικογένειες, με χρήση του κωδικού 6.

Το ίδιο θα ισχύει και για το ψάρεμα. Δηλαδή επιτρέπεται μόνο αν η κατοικία βρίσκεται σε παραθαλλάσιους δήμους.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε για τα παραπάνω με αυτοκίνητο. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια

- Εκκλησίες: Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Δωρεάν rapid test για όλους

Επίσης ανακοινώθηκε ότι άμεσα θα αρχίσει η παροχή δωρεάν ατομικών rapid test σε όλον τον πληθυσμό, που θα επιτρέψει το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο.

Κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται 1 τεστ ανά εβδομάδα ή συνολικά 4 το μήνα χωρίς κανένα κόστος.

Η διάθεση θα γίνεται από όλα τα φαρμακεία, με απλή δήλωση του ΑΜΚΑ, ώστε να καταγράφεται η χορήγηση του τεστ.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα βοηθήσει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, η οποία πλέον δεν θεωρείται πιθανή για τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.