A- A+
Μετά τις προσφορές για νέα συμβόλαια, ήλθε και η επιδότηση ασφαλίστρων στην Ελλάδα

Μία διαφορετικού τύπου στήριξη των πελατών της, σε σχέση με όσα έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα, ενεργοποίησε η Generali ασφαλιστική.

Ενώ η πλειονότητα  των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας προσφέρει ειδικές εκπτώσεις λόγω κορωνοϊού στα νέα ασφαλιστήρια συμβολαία, δεν είχαμε δει ακόμη, όπως στις ΗΠΑ την επιδότηση ασφαλίστρων.

Ο λόγος γίνεται για την Generali, η οποία ανακοίνωσε ότι θα επιδοτήσει τα ασφάλιστρα των μικρών επιχειρήσεων πεαλτών της, που ανήκουν σε ΚΑΔ που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι δικαιούχοι

Αναλυτικότερα, την επιδότηση δικαιούνται οι μικρές επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι τα 50 άτομα, οι οποίες πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Διαθέτουν πρόγραμμα ασφάλισης επιχειρήσεων της Generali, και συγκεκριμένα το Business Sense, Business Dynamic ή Business Value

- Συγκαταλέγονται, με σχετικές αποφάσεις του Κράτους, στις πληττόμενες από την εξάπλωση του κορωνοϊού επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ)

- Έχουν δηλώσει στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές την αναστολή της επιχειρηματικής τους
δραστηριότητας

Πώς υπολογίζεται το ποσό της επιδότησης

Το ποσό της επιδότησης υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των ασφαλίστρων που καταβάλλονται σε ετήσια βάση από κάθε Ασφαλισμένο, για το σύνολο των ασφαλιστηρίων της συγκεκριμένης κατηγορίας και αντιστοιχεί σε ασφάλιστρα περίπου δυο μηνών.

Το ποσό αυτό συμψηφίζεται στο ασφάλιστρο της αμέσως επόμενης δόσης.

Οι Ασφαλισμένοι που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται πιο πάνω, καλούνται να μεταβούν στην ιστοσελίδα της Generali και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, στον σχετικό σύνδεσμο https://www.generali.gr/el/smes-covid-19-discount/.

Για την έγκριση επιδότησης ο ασφαλισμένος θα πρέπει να:

- Υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση στην Generali, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία

- Αναρτήσει στο σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης, το αποδεικτικό της δήλωσης που υπέβαλε στην ΕΡΓΑΝΗ /ΑΑΔΕ, με την οποία δηλώνει την αναστολή της επιχειρηματικής του δραστηριότητας

Με την παραλαβή της αίτησης, και κατόπιν σχετικού ελέγχου της Εταιρίας, ο αιτών θα λαμβάνει απαντητικό email, όπου θα ενημερώνεται για την έγκριση της αίτησης του, το ποσό της επιδότησης που δικαιούται και τα επόμενα βήματα.